Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az nem baj, ha autópályán,...

Az nem baj, ha autópályán, éjszaka nem száguldozok?

Figyelt kérdés

Sötét van, nagy sebességnél meg még rosszabb.

Tudom, hogy veszélyes lassan menni egy autópályán, de külső sávban a 80-90 még nem veszés éjszaka nem?

Nappal megy a 110-120, de éjszaka ezt mellőzöm.

Az nem baj nem?

Mert van aki éjszaka is elhúz 140-130al a belsőbe.

2013. ápr. 1. 10:18
1 2 3
 1/21 petizacc ***** válasza:
100%
Nem baj. Attól, hogy 130-cal lehet max menni nem azt jelenti, hogy annyival is kell menni.
2013. ápr. 1. 10:20
 2/21 anonim ***** válasza:
67%
A külső sávban még hagyján, éjszaka kamionok sincsenek nagyon, de a 110-120-al is inkább a külső sávot ajánlom :) amúgy az autópályában az a jó, hogy több sáv van, a külsőben annyival mész amennyivel akarsz. Ettől függetlenül nekem úgy oktatták anno, hogy mindig a maximum közelében autózzunk (persze ha a körülmények lehetővé teszik ezt), hogy ne akadályozzuk a forgalmat és tényleg kivétel az autópálya, de országúton, ahol nehéz előzni, szerintem ha valaki indokolatlanul 70-el megy, ott ahol 90-el lehetne, az sokkal veszélyesebb, mintha gyors hajtana...
2013. ápr. 1. 10:24
 3/21 anonim ***** válasza:
65%
S miért nem megy a nappali sebesség? A forgalom töredéke a nappalinak, de amúgy annyival menj amennyivel biztonságosnak érzed.
2013. ápr. 1. 10:27
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Arra ügyelj, hogy vannak bizonyos szakaszok ( Tatabánya-Óváros - M0 és Hatvan-kelet - M0 ) ahol a nehéz tehergépjárművek éjjel sem előzhetnek, ott azért lehetőleg ne tartsd fel őket. Azokon a szakaszokon szerintem 90-nél lassabban ne nagyon menj. A többi szakaszon amennyivel jól esik.
2013. ápr. 1. 11:07
 5/21 anonim ***** válasza:
95%

Miért lenne baj? Nappal sem az.

Ezt írtad: "Mert van aki éjszaka is elhúz 140-130al a belsőbe." Mindenkinek kötelező alapból a külsőben menni, a belső sáv előzésre való. Sok hülye van sajnos, van, aki valamiért csak a belsőben megy, olyan is, aki meg a belsőben előz.

Ha úgy tartja kedved, mehetsz 80-90-el is, de azért inkább ez legyen a minimum. Ha előzöl (egy még lassabbat), csak akkor menj a belsőbe, ha nem látsz senkit a tükörben.

Személy szerint én jobban becsülöm s tisztelem azokat, akik ilyen megfontoltan közlekednek, mint a száguldozó barmot, aki azt hiszi, hogy az autója egy Ferrari, ő meg egy vadászpilóta (nem nagy kunszt gyorsan menni, még egy ezres Swift is meg tudja közelíteni a 200-at).

Elhiszem, hogy van olyan is aki azért száguld, mert siet, na de ha egyszer van korlátozás (jó, kivéve a német autópálya bizonyos szakaszait), akkor induljon el időben.

Ha lassan mész, akkor kisebb a balesetveszély, könnyebben elkerülheted a problémás helyzeteket (kivéve, ha kivágsz 80-al egy 200-al közlekedő szabálysértő elé).

Kevesebbet is fogyaszt az autód akár simán megspórolhatod a matrica árát is.

Kíméled az autót és a gumikat is.

2013. ápr. 1. 12:57
 6/21 anonim ***** válasza:
Helyesbítek: "aki meg a belsőben előz." külsőben-t akartam írni.
2013. ápr. 1. 12:58
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
A kamionok sebességével menj, azaz 90-95-el. Ha nem tudsz annyival, akkor ne menj a pályára!
2013. ápr. 1. 23:37
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: tudtommal akkor nem mehet pályára, ha 60-al nem képes menni az autója. Vagy ez változott?

Éjszaka 90-100-zal menni erősen vakon vezetés kategória szerintem.

2013. ápr. 2. 23:37
 9/21 anonim ***** válasza:
61%
éjszaka 90-100-al vakon vezetés? tiszta időben autópályán sötétben is simán lehet 120-130-at menni...
2013. ápr. 2. 23:47
 10/21 anonim ***** válasza:
Lehetni lehet, persze. De hogy vakon vezetés az nem vita kérdés, hanem tény. Természetesen ha megbízol a közút kezelőjében és a többi közlekedőben annyira, hogy biztos nem lesz ebből gond, akkor menj amennyivel akarsz. De jó tisztában lenni azzal, hogy ez bizony vakon vezetés. Azaz olyan sebességgel mész, amikor nem tudsz megállni akkora távon mint amit belátsz.
2013. ápr. 3. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!