Az nem baj, ha autópályán, éjszaka nem száguldozok?
Sötét van, nagy sebességnél meg még rosszabb.
Tudom, hogy veszélyes lassan menni egy autópályán, de külső sávban a 80-90 még nem veszés éjszaka nem?
Nappal megy a 110-120, de éjszaka ezt mellőzöm.
Az nem baj nem?
Mert van aki éjszaka is elhúz 140-130al a belsőbe.
Miért lenne baj? Nappal sem az.
Ezt írtad: "Mert van aki éjszaka is elhúz 140-130al a belsőbe." Mindenkinek kötelező alapból a külsőben menni, a belső sáv előzésre való. Sok hülye van sajnos, van, aki valamiért csak a belsőben megy, olyan is, aki meg a belsőben előz.
Ha úgy tartja kedved, mehetsz 80-90-el is, de azért inkább ez legyen a minimum. Ha előzöl (egy még lassabbat), csak akkor menj a belsőbe, ha nem látsz senkit a tükörben.
Személy szerint én jobban becsülöm s tisztelem azokat, akik ilyen megfontoltan közlekednek, mint a száguldozó barmot, aki azt hiszi, hogy az autója egy Ferrari, ő meg egy vadászpilóta (nem nagy kunszt gyorsan menni, még egy ezres Swift is meg tudja közelíteni a 200-at).
Elhiszem, hogy van olyan is aki azért száguld, mert siet, na de ha egyszer van korlátozás (jó, kivéve a német autópálya bizonyos szakaszait), akkor induljon el időben.
Ha lassan mész, akkor kisebb a balesetveszély, könnyebben elkerülheted a problémás helyzeteket (kivéve, ha kivágsz 80-al egy 200-al közlekedő szabálysértő elé).
Kevesebbet is fogyaszt az autód akár simán megspórolhatod a matrica árát is.
Kíméled az autót és a gumikat is.
Utolsó: tudtommal akkor nem mehet pályára, ha 60-al nem képes menni az autója. Vagy ez változott?
Éjszaka 90-100-zal menni erősen vakon vezetés kategória szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!