Most már soha nem fogok tudni éjszaka sötétben nyugodtan vezetni?
Egyszer volt, hogy mentem éjszaka haza, és sötétben éjjel, és engem amúgy is zavart a sok autó lámpája, hogy szembe világítanak.
És jött szembe valami munkagép, aminek magasan is volt a világítása. És kicsit elvakított, annak ellenére, hogy az utat néztem. És hirtelen egy gyalogos volt mellettem, és tök közel mentem el mellette 50 körül. A visszapillantó súrolta... :S
És annyira beszartam ettől, hogy ha most eszembe jut, hogy sötétbe kell vezetnem, egyből görcsöl a gyomrom, és elkezdek izgulni.
Főleg ha egyedül vagyok.
Ennek már fél éve. Azóta vezettem sokat sötétbe, de ugyan az a rossz érzés, mint másnap sötétben... :S
Ez már sosem fog elmúlni?
Mindig mondogatom magamnak, hogy "ne izgulj, nincs semmi, olyan mint nappal vezetni, csak sötét van..." De annyira sz*rul vagyok...
Nappal jól megy a vezetés, szeretek is vezetni. De ha söütét lesz, és mindenhol világítás van az utakon, meg a többi járművön, rosszul leszek... :S
Jobb ha hozzá szokom?
És kerülöm a sötétben vezetést?
Ne mondjátok már, hogy a gyalognak semmi keresnivalója nincs az úton - mégis, ha se járda, se padka, akkor hol menjen? Persze a láthatóságot javító eszközök használatának elmulasztása miatt felvetődne a gyalogos felelőssége is, de ne jelentsük már ki, hogy ott sem lehetett volna...
Én a kérdezőnek azt javaslom, hogy ne szégyelljen lassan menni sötétben - így ugyanis több időt hagyhatsz magadnak az esetleges akadályok észlelésére. Ezen kívül az is hasznos, ha óvatosan magad elé engedsz valakit és így lesz felvezetőd, akit követhetsz - persze ez sem 100%-ig biztos megoldás, de mivel több szem többet lát, a magad részéről csökkented így a balesetek kockázatát.
Ne idegeskedj ilyenen, a gyalogos ilyen formában ott se lehetett volna. Minimum egy láthatósági mellény kellett volna, akkor meg már te is messziről kiszúrtad volna
..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!