Ilyen esetben mi a teendő (vadátvonulás)?
Néhány nappal ezelőtt autóztam hajnalban erdők által közrefogott úton. Még jócskán sötét volt. Mögöttem pár méterrel jött egy autó. Hirtelen megláttam, hogy nem messze tőlem az úton épp vonulnak át a szarvasok. De nem egy, hanem kb 5-6 is volt, egymás után. Szépen lelassítottam, levettem a reflektort és nyomtam a dudát.
A mögöttem lévő meg rálépett a gázra és szépen kielőzött. De szerencsére észrevette a szarvasokat és közvetlenül előttük ő is lefékezett.
A kérdésem, hogy mit kellett volna tennem ebben a helyzetben, hogy jelezzem a mögöttem lévőnek a veszélyt? Elég gyorsan történt mindez, így annyira gondolkodni sem volt időm, amiket tettem (fék, távolsági le, duda) reflexből mentek.
Bár fogalmam sincs hogy a mögöttem lévő mégis mit gondolhatott, hogy miért lassítok le a kerek erdő közepén és miért nyomom a dudát.
Utólag nekem is eszembe jutott a vészvillogó :(
De még nem kerültem ilyen helyzetbe, pedig régóta vezetek.
0. A kürt nem a mögötte lévőnek, hanem az állatoknak szólt. Gondolom.
1. Mire nem használnátok még a vészvillogót? Ha lassít, és vészvillogót kapcsol az (Legalábbis néhány éve még) azt jelenti, hogy lerobbant, félreáll. A mögötte lévő még inkább megelőzi, metr biztos csak pisálni akar megállni...
2. Miért kellene a mögötted lévővel foglalkozni? Kikerül, észreveszi az akadályt, és lassít ő is, mint ahogy az megtörtént. Ha mégis jelezni akarsz, akkor a kinyújtott ba kezeddel lefelé integetve jelezheted, hogy lassítson.
Na lehet lepontozni!
Az állatoknak jó a kürtölés.
Viszont én is a vészvillogót nyomtam volna be. Én akkor is szoktam kapcsolni ha mondjuk 120-szal megyek főúton és hirtelen lassítanom kell, mert kikanyarodik elém valaki.
Aztán reménykedem hogy belenevelték a mögöttem jövőbe hogyha egyszerre két index villog, akkor kiemelt figyelemmel legyen... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!