Az nem baj, ha autópályán, éjszaka nem száguldozok?
Sötét van, nagy sebességnél meg még rosszabb.
Tudom, hogy veszélyes lassan menni egy autópályán, de külső sávban a 80-90 még nem veszés éjszaka nem?
Nappal megy a 110-120, de éjszaka ezt mellőzöm.
Az nem baj nem?
Mert van aki éjszaka is elhúz 140-130al a belsőbe.
Ezt nem tudom honnan gondolod, én csak ilyen szabályt találtam, idézem:
"1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos."
Én nem azt mondtam, hogy nem szabályos, hanem saját és mások testi épsége érdekében ne menjen fel a pályára!
Semmi sem mondja meg, hogy főúton nem szabad 10-el menni, mégsem ajánlatos annyival menni. Na a pálya ugyanilyen. 60 a hivatalos, de való életben 80 alatt csak problémát szül.
"Semmi sem mondja meg, hogy főúton nem szabad 10-el menni"
Azért ebben nem lennék olyan biztos. Ha valaki 10-el csinál végig egy forgalmi vizsgát akkor 99%, hogy megbukik forgalom indokolatlan akadályozása miatt.
80 a határ kamionnál, de gyakorlatilag csak az üzemanyag szállító tankerek mennek annyival. Gyárilag 90 - et mennek, de sok cég visszaveteti 85 - re. A rendőrség sem feszegeti, a 90 - et elfogadják általában. Azt nehezen látom be, hogy a 90 veszélyesebb 80 - nál (normál körülmények között).
Van kivétel is: pl. Szlovákiában mehetsz 90 - nel, 80 a minimum, a legkisebb sebesség autópályán, mindenki számára.
"Azért ebben nem lennék olyan biztos. Ha valaki 10-el csinál végig egy forgalmi vizsgát akkor 99%, hogy megbukik forgalom indokolatlan akadályozása miatt."
Ha 60-al megy az autópályán, akkor úgy megbuktatják, mint a szrt! Még a forgalmi vizsgán is 100 fölött kell menni a pályán, hiába 60 van a kreszben.
Továbbra is: aki a kamionok sebességét nem tudja tartani, az ne merészkedjen autópályára, mert jó eséllyel meg fog halni. Szerencsétlenebb esetben nem csak ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!