Motorfék nélkül az üzemi fék mennyire hatásos vagy hatástalan?
Tudom, hogy súlyos vezetéstechnikai hiba, ne szidjatok érte, de mostanában egyszer-kétszer előfordult, hogy kuplungkinyomással együtt fékeztem, s alig fogott.
Ha nem vagyok ilyen hülye, akkor semmi gond. A megszokott módon viselkedik a kocsi.
Kíváncsiságból elmentem egy nagyon elhagyatott helyre, s tettem pár fékpróbát. Mindig ugyanaz. Motorfék nélkül a fékút olyan ötszöröse.
Tudom persze, hogy számít a motorfék, meg hogy így nem szabad vezetni, de meglepett a különbség mértéke.
Korábban soha nem volt ilyen bénázásom.
Motorfék nélkül a fékút olyan ötszöröse.
Az nem általános, hanem egyedi jelenség.
Hülyeség, vészfékezéskor is kuplungot benyomjuk, nem tökölődünk a vészfékkel, és úgy lesz a legrövidebb a fékút.
Kérdező, nem tudom, hogy mire érted, hogy hosszabb a fékút, ha csak simogatod a fékpedált, akkor könnyen elképzelhető, hogy lassabban áll meg motorfék nélkül, de ha rendesen rálépsz a pedálra akkor nagyon kell fogjon, bármilyen autóban. Ha nem, akkor nagy baj van a fékeddel.
Pontosabban: ...ennyivel hosszabb.
Mondom, ilyen marha nem voltam korábban. Meg fogom nézetni. Nemrégiben belém jöttek hátulról, s ezért egyébként is javíttatnom kell a kocsit. Nem hinném, hogy összefügg vele, de nem akarok meglepetéseket. Inkább feleslegesen bíbelődjenek ezzel, mintsem balesetet okozzak.
Nem tudom, miért lett törölve az előző válaszom.
Azt írtam, hogy hosszabb a fékút. Ebben mi lehetett a szabálytalan? Ezt korrigáltam arra, hogy ennyivel hosszabb.
"Motorfék nélkül a fékút olyan ötszöröse."
Valami nagyon nem kerek akkor nálad. Ha ráállsz tele talppal az üzemi fékre, annak úgy kell fogni, hogy az orrod a kormányba verheted. Mit számít ahhoz mérve a motorfék hatása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!