Mennyire hatásos az a klímatisztító amit kabinba kell tenni majd járatni a klímát?
Én szoktam minden évben használni, tavasszal, az első melegebb időkben. Klímafertőtlenítő spray néven veszem. Az autót alapjáraton kell járatni, klíma bekapcs, ablak-ajtó bezár, belső keringetésre állítva a szellőztető, és a ventillátor a max fokozatra. A spray-t le kell állítani a lábtérbe, és ha benyomom a szórófejet, az bekattan, és úgy marad, kb. 2 percig folyamatosan fújja ki magából a tartalmát. Ez a belső keringetésnek köszönhetően bejárja a "légutakat", és fertőtlenít, friss illatot hagyva maga után. Kb. 10-15 percig kell még így járatni azután is, ha a flakon kiürült (persze a kocsiban senki ne legyen). Utána alapos szellőztetés, kitárt ajtókkal, és kész.
És tényleg jobb utána, nem marad kellemetlen szaga a klímának, mint előtte. Úgyhogy működik!
Az elpárologtatót valahol az utastér hűtő/fűtő rendszere körül keresd. A legtöbb autónál az utastérből érhető el.
Amúgy én soha nem szoktam szagát érezni a klímának, kivéve a céges kocsikon, amiket soha nem takarítanak. Azoknak tényleg olyan dohos, penészes szaguk van ha benyomom a klímát.
Ennek ellenére a sajátomat minden tél végén k szoktam takarítani. Én a másik fajta sprayt szoktam venni, aminek ilyen hosszú kinyomócsöve van. Azzal fújom be az elpárologtatót és környékét, valamint egyúttal kicserélem a pollenszűrőt is.
Nézegettem már ezt a másik fajta "bekattanóst" is. De annál nem teljesen világos számomra, hogy a motort mért kell járatni. Nem elég ha csak az utastér ventilátor megy? A motor járatásásnak ilyenkor mi a funkciója?
Az én autóm is (ezek szerint) ugyan olyan elavult... ugyanis pontosan ugyan az a motor van benne, mint a tiédben, csak a kasznija kisebb.
De az nekem új, hogy az utasér ventilátor csak akkor nyomja át a cuccot a szellőzőrendszeren, és az elpárologtatón, ha annak hideg a hőmérséklete...
Magyarázd el kérlek, hogy ez mért van így, mert nem értem!
Egy 74Ah-s jól feltöltött akku bőven elbírja 15 percig az utastér ventilátort. Tavaly mikor elment a diódahíd a generátoromban, csak akksiról jöttem haza kb 30km-ről. Az tovább tartott mint 15 perc. Ráadásul a világítással sem tudtam spórolni, mert este volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!