Hol marad az autópályakezelő felelőssége, helyesebben felelőtlensége? A sok pénzt beszedik (már mindenhol matrica kell), de szórókocsik nincsenek?!
"három halott a jeges út miatt. "
Tévedés,a jeges út miatt,soha senki nem hal meg.
"KERSZ 25. § Haladás az úton
(1) Járművel a forgalmi, az IDŐJÁRÁSI és látási viszonyoknak, továbbá az ÚTviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra."
"Mivel az utazási iroda sofőrje Budapesten vette t a vezetést, elalvásról szó sem lehet."
A kettő mióta zárja ki egymást?
Óóóó, hagyjátok már ezt az útviszonyokhoz megfelelő dumát.
Mit kellett volna csináljon, menjen 70-el a nyíl egyenes úton, ahol alig volt forgalom? Az is meglehet, hogy annyival ment. A kisautó bevágódott a busz elé, most nyilván a buszsofőr nem vette el egyből a gázt, hogy legyen vagy 150 méter követési távolság. Sávváltáskor a kisautó megpördült, és itt követte el a buszsofőr a hibát: elrántotta a kormányt és minden bizonnyal fékezett is. Ezért borult fel. De ha hagyta volna a buszt felkenődni a személyautóra, jó eséllyel akkor is felborult volna, plusz kivasalta volna a személyautót maga előtt. Az, hogy utána egy csomó autó nekiment a felborult busznak, már nem a buszsofőr sara.
Nagyon sajnálom a buszsofőrt, bárki kerülhet hasonló szituba nagyobb járgánnyal, és lehet hogy a végén őt fogják kihozni vétkesnek mindenért. Sz*r lesz majd élni abban a tudatban, hogy ekkora balesetbe keveredett 81 emberrel, ráadásul egy hipermodern, szinte teljesen új busszal :(
Én is ezt mondom, az autópálya mérnökség hibája ez! Egyértelmű, hogy ilyen nagy járművel képtelenség csúszós úton blokkolva fékezni.
Nekem ne mosakodjanak, vállalják a felelősséget azok, akik azonnal az első jeleknél nem küldtek ki szórókocsikat. Most kint vannak, eső után köpönyeg! Ja, hogy el ne felejtsem, a mentők, a rendőrség és a tűzoltók is korcsolyázva, csúszva, majdnem koccanva értek el a helyszínre (helyszíni infó).
"Mit kellett volna csináljon, menjen 70-el a nyíl egyenes úton, ahol alig volt forgalom? " Amennyiben vezetőként annyival ítelem biztonságosnak igen.Mi ebben a meglepő?
Vezettem már hosszú km-en keresztül 20-30km/h-val tükörjégen,sem az autót,sem magam,sem mást nem törtem össze,ya,hogy 1,5órával később értem haza..igen,de említhetnék olyan ködöt mikor az autó elejét nem látod,akkor a köd lesz a hibás,ha én belebombázok vkibe...?? Ugyan már...
"Én is ezt mondom, az autópálya mérnökség hibája ez!"
Én pedig legközelebb ha egy útszéli fát telibekapok,azonnal a helyi erdőgazdaságot perelem be...
Ez a tüköjég is relatív.
A sofőr lehet nem is tudhatta, hogy csúszik az út, gyakran megesik az ilyen. Lehet azelőtt 10 km-mel még nem csúszott az út, aztán utána az egyenes pályán nem volt honnan észrevegye, hogy annyira csúszik az út. A személyautós is elkezdte előzni a buszt, valószínüleg ő sem tudta hogy ilyen rossz a helyzet. Nem mindig olyan egyszerű felmérni a helyzetet. Én is jártam már így pályán, autóval, lazán 130-al mentem, egyik kanyarban még szinte száraz volt az út, tökéletesen tapadt, következő kanyarban pedig alig tudtam megfogni az autót, centiken múlott a szalagkorlátra való felkenődés. Mert ott már fel volt fagyva az út.
A köd az más, azt látod egyértelműen, hogy le kell lassítani.
"Mit kellett volna csináljon, menjen 70-el a nyíl egyenes úton"
Ha annyira csúszik, hogy 23 - mal lehet menni, akkor menjen 23 - mal. Mondom úgy, hogy notórius gyorshajtó vagyok. De a fizika az fizika, ha megdöglök, meg mások miattam, hiába hivatkozok arra, de hát a közútkezelő...
Egy hivatásos sofőrnek ez nem lehet gond, figyelni kell a külső hőmérsékletet, meg az aszfalt színét. Mikor ónos, csúszós, van egy jellegzetes, tompa fényű színe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!