Szerintetek ebben a szituációban ki volt a hibás?
5.20-nál van a lényeg.
Egyébként STOP tábla volt a fekete Volvo kamionnak, nyilván őt hozzák ki felelősnek. De megértem, hogy kijött, már kitudja mióta ott áll. Viszont a másik kamion ba*ott rá lassítani, szerintem nem is az utat nézte. Még jó messze volt, annyi idő alatt simán meg is tudott volna állni teljesen, ha figyel. Hiába a nagy súly, a kamionokon ehhez méretezett a fékrendszer, egy ilyen nagy kamion szinte olyan rövid úton meg tud állni, mint egy kisautó. Szóval elkerülhető lett volna a dolog, szerencse, hogy a kiforduló kamion üres volt.
A kanyarodó kamion azért nem olyan sokat várakozott ott. Látszik a videón, hogy 5:22-kor érkezik oda, és 5:55-kor indul el, ez 33 másodperc várakozás, amit azért túlzás lenne soknak nevezni.
Az is figyelembe kell venni, hogy itt van egy autó, aminek a kamerája az eseményeket rögzítette (ez legyen a kamerás kocsi). Ez az autó a főútról balra kíván lekanyarodni. Előtte van egy fekete személyautó, szintén balra kíván kanyarodni. A fekete autónak és a kamerás autónak is elsőbbsége van a fekete kamionnal szemben. Elhalad három motoros, és a fekete személyautó, miután elhaladtak, lekanyarodik a főútról. A kamerás kocsi is megmozdul, de aztán hirtelen megáll, ugyanis rájön, hogy nem fog tudni átérni a szemből érkező kamion előtt.
Ennek ellenére a stop táblánál várakozó kamion megindul, úgy hogy egyrészt még mindig elsőbbségadási kötelezettsége van a kamerás autó felé. Az igazság az, hogy mondjuk ki: teljesen rosszul mérte fel a főútról szemből közeledő kamion távolságát és sebességét. A helyzet az, hogy várnia kellett még volna a kereszteződésben (ahogy a kamerás kocsi tette). Szerintem elég egyértelmű, hogy ő a hibás.
Nem tudom, ki pontozza le az embereket, akik azt állítják, hogy halál egyértelmű az eset, attól kérdezném, hogy mi az, ami nem teljesen világos?
A kérdés: a szituációban ki a hibás?
Ki más lenne, tán az, aki oldalba veri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!