Ha a másik sávba akarsz átsorolni de tele van autókkal akkor hogy csinálod hogy beférj, mielőtt a kereszteződéshez érsz?
Ez történt velem és pont egy motoros volt a másik sávban mellettem. Időben indexeltem és lassan húzódtam át, erre dudál, mellém jön és pofázik nekem hogy hát majdnem letoltam, de hát én jeleztem és szerintem tudott volna lassítani majd úgyis megelőz mert a pirosnál is megteheti. Amúgy így is tett.
Nem tudom mi volt a hétvégén, talán fizetést osztás de tele voltak a boltok és az utak autókkal. Máskor nincs olyan hogy nem tudok sávot váltani.
Érdekes dolog a pofátlankodás, mert ha beállt forgalomban nem pofátlankodsz, lehet nem tudsz sávot váltani, viszont, ha balesetet okozol így, egyértelműen te leszel a hibás.
Vannak normális járművezetők, akik, ha látják, hogy át akar jönni valaki, beengedik, de nem mindenki előzékeny.
Ismerős helyen, ha előre tudod, hogy merre kell majd menned, érdemes már jóval hamarabb átsorolni a megfelelő sávba.
Pl. ha tudod, hogy a harmadik kereszteződésnél balra fogsz fordulni, menj be a belsőbe minél hamarabb, ne az adott kereszteződés előtt próbálj átfurakodni (vagy beengednek ott, vagy nem).
Beszuszakolom magam, ha engednek, ha nem.
Sokáig Olaszországban vezettem, ott soha nem volt ilyen probléma. Mindenki természetesnek vette a kölcsönös együttműködést. Ez csak Magyarországon van, hogy mindenki ragaszkodik a vélt jogaihoz, és hatalmas szívességként éli át, ha egy ilyen helyzetben 10 másodpercre leveszi a lábát a gázról. Ugyanez van egyébként a metró mozgólépcsőjén is. Mennék le vagy fel, és mások, akik egymás mellett állnak, nem veszik természetesnek, hogy átengedjenek. Át kell nyomakodni rajtuk, vagy ha mégis félreáll valaki, akkor hálálkodást vár. Szerintem nem tett semmilyen szívességet, az a természetes, hogy nem tart fel. Ebben most már van egy kis elmozdulás, ma már inkább félreállnak az emberek a mozgólépcsőn, mint mondjuk 10 éve.
Pont egy motorossal nem csinálunk ilyen műveleteket! Megijeszted, elesik, aztán mehetsz a sittre, vagy fizetheted az életjáradékot.
"de hát én jeleztem és szerintem tudott volna lassítani"
Ez pont ugyanúgy igaz rád is, annyi különbséggel, hogy neked még elsőbbséged sem volt. Legyél türelmesebb és várd ki amíg beengednek, vagy legyél ügyesebb és ha valaki hagy egy kevés helyet, használd ki.
Előtte és utána is autók álltak.
Azért nem mentem át időben a sávba mert autók szoktak állni az út szélén és úgyis vissza kell térnem a középsőbe mert máshogy nem tudom kikerülni.
Elég paraszt volt a motoros, vmi nagyrobogóval volt 1 50es pár és mindketten fel voltak háborodva, az ablakon kiabáltak be nekem.
Ha egy kigyúrt BMW-s lennék akkor meg se mukkantak volna
"Ne ronts a helyzeteden..."
És meg van győződve róla, hogy mindent jól csinált..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!