A magyarnak személyes sértést jelent, ha egy másik kocsi beakar sorolni elé?
Hát, ezeket én sem értem :)
Én mindig figyelem, ha valaki be akar sorolni és be is engedek egyet mindig.
Vagy sávváltásnál sem veszem személyes sértésnek :)
Nekem az a kedvencem, amikor egy útvonalon hazafelé úgy megyek, hogy ki kell mennem a külsőbe, mert lekanyarodok jobbra. Mindenki tudja, hogy a külsőbe az megy át, akinek le kell kanyarodni. Különben miért mennék ki a külsőbe? Maradnék a belsőben, ha egyenesen akarnék tovább menni. De nem engednek ki.
De ennél jobb, amikor sávot váltasz normálisan, van hely, idexelsz, húzod oldalra, látod, hogy észrevettek, átmész. Erre dudálnak és villognak, hogy eléjük mertél menni. De nem bevágtál, csak normálisan bementél a másik sávba.
Sajnos sok idegbeteg van.
És sokan úgy gondolják, hogy az út az övéké, mindenki más csak akadály és azért van ott, hogy őket bosszantsa :)
Ha egy sáv üres, a többi telített, annak oka van. Nagyon hülyének kell annak lennie, aki azért nem használ egy sávot, mert az előtte menő sem ott megy.
Ezért nem is túl gyakori a vázolt eset.
Viszont ha az a külső sáv végig jobbra kanyarodó, s ezért üres, akkor te, aki ott végig döngetsz, majd - Hoppá, én nem is arra megyek! - be akarsz sorolni, az pofátlanság a részedről.
Letojod, hogy más is menne, de te fölé helyezed magad a többieknek.
Hidd el, pontosan fel lehet mérni, ki az aki valóban eltévedt, s jönne vissza, s ki a tolakodó.
Az a baj, hogy valóban sok ilyen van.
Én azt imádom mikor sávot akarsz váltani, teljesen függetlenül attól, hogy hol vagy épp, aztán rádgyorsít vagy lassít.
Igazi hülyék.
5. és 6. Sajnos valóban vannak ilyenek. Ezt nem helyeslem. De azt sem, amikor elmegy valaki az álló sor mellett, s a végén befúrja magát.
M3 bevezetőn szokás pl. a benzinkúton, majd a leállósávon elmenni előre, majd az újpalotai lehajtónál befurakodni. Szerinted az helyén való?
Igazad van kérdező, sok ilyen nembeengedős autós van . A sávokat ki kell használni. Ha el fog fogyni valahol elöl egy sáv,nem az a megoldás hogy beállok a nem elfogyóba 1 km-re hátrébb, aztán tütymörgök rajta negyed órát,közben ott a kihasználatlan aszfalt szakasz. Csak ugye ha ijedősebb valaki és kedvét szegi egy nehezebb besorolás,akkor legközelebb már beáll a hosszú sorba, mert kerüli a konfliktust.
Én mondjuk besorolok maximum a 3. autó elé. Csak nevetek azon aki direkt nem enged be és utána jövő autós meg beenged. Általában ilyenkor ahogy lehet be is előzöm azt aki csakazértse engedett be és integetek neki :D Szokta őket frusztrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!