Mennyivel lehet ilyenkor menni?
Útkereszteződés a "B" lakott terület közepén van csak!
"A" lakott területen(50) megyek, van egy 40-es tábla(innentől tehát 40) van lakott terület vége tábla, majd 600m(itt mennyivel mehetek?) múlva "B" város lakott terület kezdete tábla(és innentől mennyivel?), majd az útkereszteződés.
A lakott terület vége táblától 90 km/h-val, B város lakott terület kezdete táblától pedig 50 km/h-val, az útkereszteződés pedig nem változtat, marad az 50 km/h.
Az már más kérdés, hogy 600 m alatt érdemes-e 90 km/h-ra gyorsítani.
Logikus, hogy ha vége a településnek, mehetsz 90-nel. (bár 600 m-en nehéz, de nem lehetetlen...). Amint kezdődik a másik település, újra 50 (ha nincs seb.korlát tábla).
Szerinted csak és kizárólag a kereszteződés oldja fel a seb.korl. táblát???
Több helyen olvastam, hogy a lakott terület vége tábla csak a lakott terület kezdete táblával egy oszlopon levő sebességkorlátozást oldja. Mivel ez külön oszlopon áll, így ezt nem oldja fel, ergó 40-nel kell végig menni a következő kereszteződésig(hiába engedné meg a következő város lakott terület kezdete táblája az 50-et, de még a 40 is érvényben van), mivel mindig a szigorúbb szabályt kell követni.
Itt írják:
"A sebességkorlátozás hatályát, a sebességkorlátozás vége, a mozgó járművekre vonatkozó tilalmak vége, és az útkereszteződés oldhatja fel."
Amúgy ezt én is nevetségesnek tartom, hogy 40-nel kellene menni.
A kérdező arra kíváncsi, hogy a lakott terület vége tábla feloldja-e a sebességkorlátozást?
A sebességkorlátozást vagy feloldótábla oldja fel, vagy egy útkereszteződés. A kresz nem említi, hogy a lakott terület vége tábla ezt a korlátozást feloldaná.
Ennek ellenére, rengeteg fórumot átnéztem, és úgy látom, elég megoszlóak ezzel kapcsolatban a vélemények.
Szerintem itt a szabályozás hiányos.
ott az út típusa(vagy minek nevezik) változik, és amiatt mehetsz 130-cal, de esetemben az út típusa nem változik
az út típusokra az alábbiakat értem: autópálya, autóút, a többit nevezhetjük egyszerűen útnak, mivel esetünkben nincs sebességbeli különbség köztük
Tehát mikor kimész a városból ez nem változik, mint az autópálya esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!