Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha ebből koccanás lett volna...

Ha ebből koccanás lett volna ki a hibás?

Figyelt kérdés
Szerettem volna balra kifordulni egy alárendelt útról. Jól belátható hely, aki balról jött már messziről indexelt, hogy kanyarodni fog jobbra, arra az útra ahol én álltam. Jobbról még megvártam egy autót és aztán indultam, de ahogy fordítottam vissza a fejem látom, hogy a balról jövő éppen elém ér és letudtam még fékezni pár centire a kocsijától. Ő elszáguldott előttem és beállt az út (amin én álltam) jobb oldalán lévő házhoz. Ilyenkor minek indexel előre? Nyilván azt fogom hinni, hogy kanyarodni készül! Ki lett volna a hibás, ha neki megyek?
2016. júl. 20. 09:08
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

A kinnfelejtett index megtévesztő lehet. Ameddig ezt nem tudod bizonyítani és koccantok, addig csak te vagy a hibás.

Az autó nem az indexxével, hanem a kormányával és a kerekével kanyarodik. Ha kereszteződésben indexxel, de nem lassít, valószínűbb, hogy kinnhagyta és nem szándékosan indexxel. Én már vezettem kilómétereket kinnhagyott indexelésű jármű mögött. Hiába villogtam, nem értette meg.

Vizsgán ez még csak legfeljebb hibapont, ha szólnak, hogy hogy vegye vissza. Ellenben az elmulasztott index, az bizony azonnali bukó.

2016. júl. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!