Sok autós miért nem lassít, ha kikanyarodnak elé, de majdnem belemegy kanyarodóba? Majdnem baleset lesz miatta részben!
Tudom, neki van elsőbbsége, ha főúton közlekedik, és a másiknak elsőbbséget kell adnia.
De részben miatta majdnem baleset lesz!
Tudom azt is, hogy sietnek az emberek. De sokszor láttam már, hogy 0,5-1mpen múlott, hogy nem csapta el az orrával a kocsi a kanyarodó hátulját.
Ha valaki balra kanyarodik ki, és jönnek balról, akkor nem lassít sok autós, és tényleg nagy mázli, hogy nem kapja el a kocsi orra a kanyarodó autó hátulját. Épp hogy befér a saját sávjába, és az elrepeszt mellette.
Kérdésem: Miért nem tudnak 1-2 mpre lassítani? Az én meglátásom, HA elkapja a kocsijával a hátulját a másiknak, akkor 1. meg kell állnia, lerendezni, idegesség, törött autó, felelősségre vonás, papirozás, betétlap kitöltése minimum 10-15 perc!
2. Feltartják a forgalmat ilyenkor!
Tudom, hogy Ő jár jól, neki volt elsőbbsége főúton, de akkor is, senki nem szereti ha szervízbe kell adnia a kocsiját! Még ha kap helyette másikat is, vagy van másik autója.
Szóval sokan miért nem képesek 2 mpre rálépni a fékre, ha látják tisztán, hogy kijönnek eléjük? Miért nyomják neki változatlan sebességgel?
"De részben miatta majdnem baleset lesz!"
Ez kb. olyan, mint a bulvárlapok címlap híre: XY celeb majdnem kutyaszarba lépett!
"Szóval sokan miért nem képesek 2 mpre rálépni a fékre, ha látják tisztán, hogy kijönnek eléjük? Miért nyomják neki változatlan sebességgel?"
Ezért:
"Épp hogy befér a saját sávjába, és az elrepeszt mellette. "
Ha nem fér el majd lassít!
Te meg ne kanyarodj ki ha fosol!
:D
Mert ha mindenki ilyen jó szívű lesz mint te, akkor lassan a főúton haladó fog elsőbbséget adni a többieknek.
Én mindenkinek megadom az elsőbbséget! Ha valami véletlen folytán kimegyek elé, akkor a padlón fekszik a gázpedál, hogy ne sz0passam már ha én voltam pofátlan. Viszont ugyanezt másoktól is elvárom...
"Ha valaki majdnem elcsap valakit, 100 km/hval a zebrán, az már nem bűncselekmény?"
Elcsapta? Nem! Akkor meg mit rinyálsz?
Egyébként persze szabálysertés, hiszen a legtöbb gyalogos átkelő lakott területen van, ott pedig leginkább 50 a megengedett!
Amúgy meg ne zebrázzál, a kérdés arról szólt, amikor kipofátlankodsz a szabályosan haladó elé és fékezésre kényszeríted, ami viszont szabálysértés!
"III. A közúti forgalommal kapcsolatos fogalmak
b) Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására."
Úgyhogy jó lenne, ha végre befejeznéd a pampogást!
Látom errefelé a defenzív vezetés ismeretlen fogalom. Mi van, ha a balga eléd kanyarodó lefullad? Vagy a másik irányból számára meglepő fejleményként másik jármű érkezik és leblokkol? Akkor bizony csatt van, akár személyi sérüléssel, papírmunkával, helyszíneléssel, bírósággal, bírsággal. 1 màsodpercnyi előnyért cserébe ez értelmes embernek akkor is túl nagy kockázat, ha tényleg a kikanyarodó volt az idióta.
Amúgy meg elsőbbségadás = nem kényszeríted az elsőbbséggel rendelkezőt menetiránya vagy sebessége HIRTELEN megváltiztatására. Tehát aki ilyen szituban nem lassít le a főúton haladva és elkapja a kikanyarodó farát, minimum részben felelős lesz a balesetért.
igen, de ha tényleg, lefullad, vagy befékez, akkor aztán taposhat az illető a fékbe, mikor jön 50-60km/hval.
Biztos belecsúszik. Arra mi a magyarázat?
Ha lefullad akkor nem jut messzire a kereszteződéstől. A helyszínelésen simán megáll, hogy nem adott elsőbbséget.
Ha a másik elé fordul és befékez, akkor megérdemli, hogy szétcsapja egy kamion..
Eszem megáll, itt mindenki halhatatlan? És soha, senki nem kanyarodott ki még úgy főútvonalra, hogy szüksége volt a balról érkezők segítségére? És úgy sem, hogy felhúzott a felezőig, majd várta a lyukat a jobbról érkezők között? Erősen kétlem.
Egész egyszerűen minimális időveszteséget jelent elvenni a gázt, hogy 100 %-ig biztosak lehessünk abban: nem történik baleset. Igazán semmiség, marginális kis áldozat a biztonság oltárán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!