Megtörtént egy koccanás, azt hittem én vagyok a hibás, de úgy néz ki, hogy mégsem. Mi ilyenkor a teendő?
Volt ismerős hasonló helyzetben és ha elismerted (akár egy papírfecnin) hogy te vagy a felelős, akkor 99,99%-ban te viszed a balhét, független attól ki az igazi hibás.
Az, hogy ne így legyen, ahhoz gyakorlatilag olyan nyilatkozatot kellene tennie utólag írásban a másik félnek, ami egyértelművé teszi, hogy ő a hibás, de ha van egy csöpp esze ezt nyilván nem teszi meg.
"de ha van egy csöpp esze ezt nyilván nem teszi meg."
Ennyire primitív társadalomban élünk?
Sajnalom, de azt kell irjam ezt buktad! Eloszor is nem irunk ala ilyenkor semmit, csak a betetlapot, amin reszletesen leirjuk mi tortent es hogyan, mert 1het alatt a resztvevok arogansabb fele kepes "elfelejteni" mi is totent. Tavaly en is koccantam, vagyis a masik jott belem, nem volt betetlap, helyette egy sima lapra irtuk le a tortenteket amirol kiderult pontosan ki volt a hibas. Adatokkal mindennel. Megbeszeltuk 1-2nap mulva kitoltjuk a papirokat, meg szerencsem volt, hogy volt a masik lap, mert erdekes modon az illeto mar maskepp akart emlekezni, de mivel alairta az a4-est ket peldanyban, tanukkal, csak a szajat tudta huzni.
Sajnos ilyen vilagban elunk.
Na most az a nagy helyzet hogy...
Ha nem sikerül elérned a másik felet hogy kitöltsetek egy baleseti bejelentőt akkor sajnos ezt nem igen tudod már a javadra intézni, mert a biztosító jogalap nélkül nem foglalkozik az üggyel.
A jogalaopt meg a baleseti bejelentő lap vagy a rendőrségi végzés adja.
Vagyis
Próbáld meg felhívni a fickót és töltsetek ki egy baleseti bejelentőt és azzal menj be a másik fickó biztosítójához.
Egyébként az hogy te elismered a felelőségedet semmit nem számít.
Az a lényeg hogy a KRESZ szerint ki a hibás, és azt pedig a baleseti bejelentőben leírtak alapján könnyen megállapítható.
Rendőr volt? Nem. Akkor megmondod, hogy kényszerített téged. Az okosok így csinálják.
Minden esetben hívj rendőrt, ő megmondja a tutit, és van hivatalos személy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!