Koccanás esetén mi a teendő?
dehogynem tehet...
csak simán írja le, hogy x összeget átvettem ezért és ekkor.
Bár általában érdemesebb bevonni a biztosítót is...
ha a károsult tényleg nem csinálhatna semmit akkor, ha a baleset helyszínén nem kért betétlapot, akkor a cserbenhagyásos balesetek száma megnőne...
egyébként meg: Te kifizeted a pénzt a károsultnak, ő letagadja, bejelenti a biztosítóhoz hogy történt egy káresemény és onnan is felveszi a kártérítést.
'Te kifizeted a pénzt a károsultnak, ő letagadja, bejelenti a biztosítóhoz hogy történt egy káresemény és onnan is felveszi a kártérítést.'
Össze-vissza beszélsz, kevered itt az egészet.
Maximum a cascojára tud felvenni pénzt, ahhoz neked pedig mi közöd? Hogy vesz fel a te kontódra pénzt, hisz nincs nála tőled betétlap...?
- Uram, adunk magának pénzt csak mi az ellenfél biztosítója egyáltalán..?
- Azt nem tudom mert igy találtam a kocsit.
- Akkor tőlünk mit akar?
- Hát pénzt.
- Na jó, hivjátok a biztonságiakat, itt egy hülye.
Ilyen esetben nem a biztositóhoz kell menni hanem a rendőrségre, ez pedig már bűncselekmény kategória. Már amit te csinálsz, az a bűncselekmény.
De hogy képzeled, kivonul vijjogva az fbi helyszinelők csapata lézeres mérőkkel és felkutatják neked a névtelen autóst mint a filmeken? Mindezt egy 30 ezer forintos kárért? Hol élsz te, egy szigeten?
mesélj már, hogy miért olyan fontos a betétlap?
csak pár példa, amikor kb. tökmindegy hogy van-e kitöltve:
1, károsult vagy, a károkozó kocsiból pedig kiszáll 5 nagydarab faszi bézboll ütővel és elhitetik veled hogy Te vagy a károkozó.
2, Neked van egy traktorod, nekem egy mercim. Én vagyok a károkozó, de neked van 10000 Ft károd, nekem van 10.000.000 Ft károm adok Neked 100000-, ha a betétlapra azt írjuk, hogy a kárt Te okoztad...
egyébként meg:
elküldöm mailben akár az összes biztosítónak (ha rendőrségre nem akarok menni), hogy XXX111 rendszámú gépjármű kárt okozott nekem. Akár még aláíratlanul beküldöm a kék-sárgát is... A biztosító köteles az ügyet kivizsgálni...
azt meg nem tudom, hogy kinek éri meg 20-200000Ft-ért ilyet csinálni, de a lehetősége megvan, a kérdés pedig ez volt.
De megjegyzem, az esetek 99%-ában megéri bevonni a biztosítót.
'mesélj már, hogy miért olyan fontos a betétlap?'
Talán azért mert arra fizet a biztosító..?
ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor írj egyet, hátrányod nem lesz belőle...
De az általam eddig leírtakon ez nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!