Balra akarok lekanyarodni. A nekem balra lévő egyenrangú útról pedig jobbra akar lekanyarodni a kerékpáros ugyan arra a mellékútra mint én. Neki van egy stop táblája, mert útkereszteződésben van. Nekem nincs táblám. Kinek van elsőbbsége?
Tedd be az ábrát, mert ez így zavfaros.
Egyenrangú kereszteződésben nincs stop tábla.
Ha nem egyenrangú, és van stoptábla, akkor viszont a mellékútra lekanyarodni csak a védett útról lehet.
Kivéve ha a védett út kanyarodik.
Ezért kéne a kép.
Amit leírsz nem létezik. Ellentmondásos.
A másik pedig az, hogy elvileg nem keresztezitek egymás útját, tehát mehettek egyszerre.
Gyakorlatban meg előfordulhat, hogy te az út baloldaláról kezdesz kanyarodni. Ez esetben neked van elsőbbséged. S ez független attól, hogy te szabályosan vagy szabálytalanul vagy ott.
Próbálom megfejteni a kérdést.
Ha a két jármű szembe közlekedik, akkor adódhat az, hogy ugyanoda kanyarodik a leírtak szerint.
Tábla nélkül a bringásnak lenne elsőbbsége, de a tábla erősebb, mint a kanyarodási szabály.
Nehezen tudom viszont elképzelni, hogy az autós előtt semmiféle tábla sincs. Hacsak nem úgy, hogy lelopták.
Na ezt most én se értem. Ha egyenrangú a két út, akkor neki nem lehet stop-táblája.
Ha te balra kanyarodsz, és ő a tőled balra lévő úton van, akkor te arra az útra kanyarodsz, amin ő van. Tehát akkor hogy a fenébe lehet, hogy ő jobbra kanyarodik, és mégis azon az úton lesz, amire te kanyarodsz rá?
Ez így teljesen értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!