Egyenrangú útkereszteződés felé haladok. Kerékpáros jön jobbról, az egyirányú keresztutcából, de?
Még ha nem használ megkülönböztetett jelzést, akkor sokan belefutnak egyirányú utcába.
Meg ha az utca másik végéről ellopták a kötelező haladási irány táblát, és valaki behajt, akkor is elsőbbséget kell neki adnod attól még hogy alap esetben nem jöhetne arról.
He he! :)))
Egyébként ha rajtam múlna, nagyon visszacsinálnám ezt az őőőrült rendeletet. Én autózom is, kerékpározom is. Amikor kerékpárral vagyok soha nem hiányzik, h behajthassak az egyirányú utcába szembe. Rendkívül balesetveszélyes!
Az egyirányú út bicikliseket is köti. Nem jöhet onnan elvileg.
Egy kivétel van, ha a tábla alatt külön kiegészítő tábla erre engedélyt ad ( [link]
Ettől még persze nem elüthető szegény.
A baj, hogy sokan rosszul tudják ezt és azt hiszik ők mehetnek egyirányúban szabályosan, aztán a jobbkézszabály alapján bejön eléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!