Autó balesetem volt 1 hónapja, rendőrségi helyszínelés volt. Senki nem ismerte el a felelőséget mikor kapok róla papírt?
# 10/10 Időpont ma 17:26
Nem rögzít.
Feljegyzi a helyszínen talált állapotot, esetleg csinál egy vázlatot a helyszínről, és az alapján ír egy "jelentést", amiben ha tudja megnevezi, hogy szerinte kia felelős ( én írtam már olyant, amibe azt írtam, hogy "a helyszín megtekintése és a résztvevők elmondása alapján a felelősséget megállapítani nem tudtam".)Aztán az a jelentés egy szabálysértési-előadóhoz kerül, aki ha kell, berendeli szemlére az autókat, ha kell meghallgatást tart - és a végén hogy ez határozatot.
De nem csinálnak fényképet, nem vesznek mintákat ( vér, szag, anyag - pld. festék), nem mérik le pontosan a helyszínt és az ottani nyomokat ( pld. féknyom, sodródási nyom...), nem szállíttatják el a járművet szakértői vizsgálatra,stb...
Ezért is kell kamera a kocsiba, mert utólag soha nem bizonyítod be hogy előbb előztél és utána kanyarodott ki index nélkül a másik. Ő azt fogja állítani hogy indexelt és te akkor kivágódtál a sorból előzni.
Egyébként az illetékes rendőrséget kell zaklatni az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!