Miért tart ennyi ideig egy helyszínelés?
Tegnap gázolt a vonat:
A hír szerint a baleset 17:30-kor történt, és 22:40-kor tudták visszaadni mindkét vágányt a forgalomnak. Ez azt jelent, hogy több mint 5 óráig helyszíneltek.
Már bocsánat, azt értem, hogy ott egy elhunyt, de mi a francot lehet azon nézegetni ennyi ideig? Egyébként is, milyen infók derülnek ki egy ilyen helyszínelésből általában (még ha rövidebb is)? Mert szerintem annyi, hogy beugrott/beesett a vonat elé, és meghalt, de ezt amúgy is mindenki tudja.
De ez az 5+ óra aztán különösen kiakasztó, egyszerűen nem lehet ennyi ideig húzni az emberek idejét, erre nem tudom, melyik hatóság érzi feljogosítva magát.
(Bocsánat, lehet, hogy nem teljesen korrekt a kategória választás, de azért kapcsolódik rendesen a tömegközlekedéshez.)
Szerintem nézz meg pár CSI, Bones, stb nyomozós, helyszínelős sorozat epizódot és rájössz.
(nyilván amit ott látsz túlzás, de nagyjából rájöhetsz, hogy nem véletlenül tanult szakma és nem a hozzá nem értő utas a helyszínelő...)
ez többtényzős kérdés..
nagyon nem mindegy az elhunyt családjának..
aztán nagyon nem mindegy a vasútnak, a mozdonyvezetőnek..
nagyon sok múlik a helyszínelés alaposságán, hogy később a hatóság(rendőr, ügyész, bíró, máv, biztosító, ) tisztábban lássanak..
a helyszínelőnek is percre el kell számolni, mit szöszmötölt több órán keresztül...
borul a menetrend, több szát(ezer) ember is szenved e miatt...
tégy írásbeli panaszt, aztán meglátod.
Az 5 perces helyszineles egy honappal a sztarugyved kihozza a vonatvezetot bunosnek. Letoltendo 2 ev, karpotlasul milliok az elhunyt csaladjanak.
De azert hazaertel rendben ugye?
A munkában nem tartanak fel 8 órán át, mivel az a munkám, amiért pénzt kapok.
A helyszínelés a szabadidőmből vesz el. Mert megint valami majom beugrott a vonat elé, a helyszínelők meg 5 óráig kapargatják a maradványait.
Megértem én, hogy helyszínelni kell, de ez borzalmasan sok idő. Ennyi nem szokott lenni, általában 2, max. 3 óra alatt lezavarják.
Emberségből jelesre vizsgázol, barátom. Nem is vagy méltó tisztességes válaszra. De azért pár szót:
Miután „eltakarítottak”, már csak az marad információ, amit begyűjtöttek. Könnyen ítélkezel, amikor azt mondod, valami barom a vonat elé ugrott. Ő is ember volt, mint te, tudod. Pont olyan. Talán okosabb, talán hülye. Mindegy.
Az emberek nem szoktak vonat elé ugrállni. Ha megteszik, azt is ki kell deríteni, miért. Igaz, az nem a helyszínelők dolga. Meg az sem, ha nem ugrállt, csak fáradt volt, figyelmetlen.
Vagy olyan a hely, hogy nehezen belátható, félreérthető helyzetek alakulhatnak ki. Ezt viszont már vizsgálni kell. Egyrészt a konkrét eset miatt (felelős-e a vasút, álltalában, más szem, s a vonat személyzete.
Mindent pontosan rögzíteni kell, hogy esetleges rendszerhiba kiderítésével meg lehessen menteni másokat.
A rendőrségi helyszínelés után még mindig nem lehet közlekedni, mert a holtest elszállítása, a megrongálódott pálya, mozdony, szerelvény csak ez után következik.
Ha nem volt siklás, ez akkor is sok idő, még akkor is, ha nem is sérült a jármű.
Nem mutatok neked olyan képeket, amelyek vasúti balesetről készültek, de van, amikor csak cafatok maradnak az emberből, s egy része a különböző alkatrészek között. Nem csak kegyeleti, de vasútbiztonsági okokból is mindent át kell nézni.
Lehet, hogy érzéketlen vagyok, de sajnos ez az igazság. Az ilyen vonat elé beeső, beugró, autóval behajtó emberek nehezen érthetők meg.
Szándékosan ugrik be? Miért sajnáljam? Mert elérte a célját?
Behajt a tiltó fénysorompó jelzés ellenére? Miért sajnáljam, ha annyira siet, hogy az élete sem fontos? Ráadásul még másokat is jelentősen veszélyeztet.
Aki meg nem néz körül, mielőtt a sínekre lép, vagy olyan helyen lép le, ahol nem belátható a pálya (WTF?): miért nem lehet odafigyelni? A vasút veszélyes üzem.
Na de mindegy, szerintem nem az emberségemet kellene firtatni, mert igen, én elég radikálisan állok ehhez. Attól viszont senkinek nem lesz jobb, nem támasztja fel a halottat, ha 5 órán keresztül helyszínelnek. Tehát azt gondolom, nem ez a válasz a kérdésre.
Éppen ezért köszönöm az értelmes választ, amit a # 9-es adott. A többi kb. semmitmondó ("ehhez nem értesz, fogadd el"), meg erkölcscsőszködés ("mekkora érzéketlen vagy"), és azon kívül mást nem is tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!