Ha baleset ér a barátom autójával, akkor a saját kárt milyen esetekben állja a másik fél KGFB-je?
Ha a másik fél volt a hibás, akkor az ő KGFB-je az általam vezetett autóban keletkezett kárt teljesen megtéríti?
Ha én voltam a hibás, akkor zsebből kell megtérítenem a kölcsönkért autó kárát?
Bármelyik esetben az ő kárát rendezi az általam vezetett autó tulajdonosának biztosítása?
(Casco nincs egyik esetben sem.)
A KGFB alapszabálya:
Mindig a VÉTKES fél biztosítója téríti meg az ÁRTATLAN fél kárát.
Ennyit csinál a KGFB, semmi többet.
"Ha a másik fél volt a hibás, akkor az ő KGFB-je az általam vezetett autóban keletkezett kárt teljesen megtéríti?"
Igen.
"Ha én voltam a hibás, akkor zsebből kell megtérítenem a kölcsönkért autó kárát?"
Igen.
"Bármelyik esetben az ő kárát rendezi az általam vezetett autó tulajdonosának biztosítása?"
Kinek a micsodája az az "Ő"?
Ha te okozol kárt, akkor azon túl, hogy illik kifizetned a cimbi autóját, még a barátod is szívni fog, mert visszaesik a bonus-malus skálán két fokozatot, és drágább lesz a biztosítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!