Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az egyes főutakról miért...

Az egyes főutakról miért vannak kitiltva a kerékpárosok?

Figyelt kérdés
Hol kellene haladni, ha szabályosan akarnék közlekedni és nincs alternatíva? A bozótban?
2016. máj. 16. 23:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
De a városban normális esetben nem is 90-110 között mennek el melletted...
2016. máj. 18. 21:45
 12/19 A kérdező kommentje:
De városon kívül mehetnek 90-nel, és rengeteg városon kívüli út van, ahol nem tilos kerékpározni. 110-el meg amúgy sem szabad egyszerű főúton. Ennyi erővel a városban is simán elmehet egy őrült mellettem 100-al!
2016. máj. 19. 07:04
 13/19 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, téged nem is lehet meggyőzni, mert nem is érdekel semmiféle válasz, ami nem téged erősít.
2016. máj. 19. 09:04
 14/19 anonim ***** válasza:
Nagyon úgy tűnik.
2016. máj. 19. 10:20
 15/19 A kérdező kommentje:

Engem nagyon is érdekelnek a válaszok.

Én azt nem értem, hogy miért kell kitiltani a bringásokat, amikor az autósoknak általában van alternatívájuk: az autópálya, ha gyorsan akarnak haladni. Egyébként sem lehet mindig 90nel haladni a főutakon az útviszonyok miatt, és nem hiszem, hogy a kerékpárosok okozzák a főutakon a dugókat és fennakadásokat.

Olyan biciklis képet festetek le, hogy 10-15km/h-val teker valaki egy bmx-el hullámvonalban, aki bármikor eldőlhet az úttest felé,miközben 110-el mennek el mellette az autósok. Nyilván ilyen szélsőséges eset is megtörténhet, de egyrészt ha valaki szabálytalankodik (90 helyett 110-el megy) az máshol is veszélyt jelenthet bringásra vagy más járműre,másrészt pedig a bringásnak kell eldöntenie, hogy biztonságban érzi-e magát és tud-e egyenesen menni.

Kerékpáron a saját biztonságomat kockáztatom, ezért had döntsem már el én, hogy hol érzem magam biztonságban! Az autósoknak pedig semmi félnivalójuk nincs, amennyiben tudnak vezetni: ha nem tudnak akkor nem csak a kerékpárosokra jelentenek veszélyt.

2016. máj. 19. 19:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Mért, szerinted az autósok örülnek, ha kerékpárosokat kell kerülgetni? Vagy azt akarod, hogy ott menjenek el melletted 20cm-re?

Nem tudom mi ebben a bonyolult, de tényleg ennyi: A biztonság miatt van így és pont.

Megnyugtatlak nem csak nálunk van így, szóval a sztárolt németek is hülyék akkor ugye?

2016. máj. 19. 21:28
 17/19 A kérdező kommentje:

Nyilván én is örülnék annak, ha lenne számomra külön bicikliút, de ha nincs akkor miért ne mehetnék az autósok mellett?

Én biztonságban érzem magam ilyen szituációban. A városi közlekedés sokkal rizikósabb.

2016. máj. 19. 21:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Te biztonságban érzed magad, de a normális autós nem akar évtizedeken át azon töprengeni, hogy amikor beraktak a vasládában ő volt hülye, vagy te. De ha te voltál az, akkor is az ő kerekei alatt haltál meg.
2016. máj. 19. 23:39
 19/19 anonim ***** válasza:
Lényegretörő, de 18-as a lényeget jól leírta.
2016. máj. 20. 03:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!