Az egyes főutakról miért vannak kitiltva a kerékpárosok?
Engem nagyon is érdekelnek a válaszok.
Én azt nem értem, hogy miért kell kitiltani a bringásokat, amikor az autósoknak általában van alternatívájuk: az autópálya, ha gyorsan akarnak haladni. Egyébként sem lehet mindig 90nel haladni a főutakon az útviszonyok miatt, és nem hiszem, hogy a kerékpárosok okozzák a főutakon a dugókat és fennakadásokat.
Olyan biciklis képet festetek le, hogy 10-15km/h-val teker valaki egy bmx-el hullámvonalban, aki bármikor eldőlhet az úttest felé,miközben 110-el mennek el mellette az autósok. Nyilván ilyen szélsőséges eset is megtörténhet, de egyrészt ha valaki szabálytalankodik (90 helyett 110-el megy) az máshol is veszélyt jelenthet bringásra vagy más járműre,másrészt pedig a bringásnak kell eldöntenie, hogy biztonságban érzi-e magát és tud-e egyenesen menni.
Kerékpáron a saját biztonságomat kockáztatom, ezért had döntsem már el én, hogy hol érzem magam biztonságban! Az autósoknak pedig semmi félnivalójuk nincs, amennyiben tudnak vezetni: ha nem tudnak akkor nem csak a kerékpárosokra jelentenek veszélyt.
Mért, szerinted az autósok örülnek, ha kerékpárosokat kell kerülgetni? Vagy azt akarod, hogy ott menjenek el melletted 20cm-re?
Nem tudom mi ebben a bonyolult, de tényleg ennyi: A biztonság miatt van így és pont.
Megnyugtatlak nem csak nálunk van így, szóval a sztárolt németek is hülyék akkor ugye?
Nyilván én is örülnék annak, ha lenne számomra külön bicikliút, de ha nincs akkor miért ne mehetnék az autósok mellett?
Én biztonságban érzem magam ilyen szituációban. A városi közlekedés sokkal rizikósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!