A kerékpárosok miért mennek át a piroson?
Szerintem általánosítasz. Ha lehúzzátok ezt a választ -15 százalékra is, tudnotok kell, hogy az autósok is igencsak hajlamosak erre. A nagy különbség az, hogy autóval inkább csak a piros jelzés elején jellemző magatartás ez, míg a kerékpárosok akár a piros időtartamának kellős közepén is nekivágnak a kereszteződésnek. Márpedig ez jóval látványosabb.
Ezzel együtt a bringások túlnyomó többsége igenis megáll a pirosnál. Csak azt nem veszed észre.
Jó, ha nem provokatív és felesleges a kérdés, akkor
- amikor megállok autóval a pirosnál (úgy, hogy már előttem hárman piroson mentek át), miért rombolnak belém hátulról, s miért üvöltözik velem az illető?
- a munkahelyem közelében 2-3 hetente van súlyos baleset abból, hogy átmegy autó piroson
- ugyanitt évi 2-3 baleset származik abból, hogy egyirányú utcából menetiránnyal szemben közlekedő megy ki a nagy forgalmú útra.
- zebránál megállok, autós mögöttem kikerül, s elüti a gyalogos
stb., stb
Mert nincsenek büntetve. Ennyi a válasz. Még ha van is kamera, semmit nem tudnak kezdeni a felvétellel . Az meg hogy intézkedni is akaró rendőr éppen látja, és utána is ered ,annak az esélye minimális.
Mellesleg autós, általában véletlen megy át a piroson, vagy attól félve hogy a mögötte jövő már nem tud megállni, de a bicajos meg direkt megy át ,büntethetetlensége tudatában. Hogy elcsaphatják, azt meg leszarja..
9: Aha. Mutassak videó felvételeket a véletlenül átmenőkről? Hogyan lehet véletlenül átmenni, amikor két utcányira van az autós, amikor vált a lámpa? Mutassak autós, aki a záróvonalon megfordul? Aki egyirányú utcában közlekedik fordítva (bringások is, tudom).
A kanyarodó autós is véletlenül dudál, amikor átmegyek a zebrán, igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!