Mire gondolnak a kerékpárosok, amikor áthajtanak a piroson? Miért teszik?
Igen főleg azért teszik meg mert nincs rendszámuk, és ha ott helyben nincs rendőr akkor a kutya sem találja meg esetleg később őket. Az aki belezúgott a létrába, és még ő volt felháborodva, az egy idióta. Ha át is megy a piroson akkor tegye azt akkor amikor már húszszor körbenézett hogy tényleg nem veszélyeztet senkit.
A futárok meg a megélhetésért mennek át a piroson. Ha minden egyes pirosnál megállnának, akkor a nap végén mondjuk nem 20 címet teljesítenek hanem csak 15öt, és az hóvégén zsében is nagyon meglátszik ha napi 5 melót kihagy, és még úgy, hogy a pirosokon átmennek, és a maxot teljesítik ami tőlük tellik, úgy is nagyon keveset keresnek.
Sok piroson teljesen biztonságosan át lehet gurulni. Én nem teszem, de nagyon is vágom, hogy miért teszi az, aki igen - a zöldhullámot nem a bringásra időzítik, van, hogy csak azért piros, hogy az autós időre érkezzen a következő lámpához, keresztbe nem jöhet semmi. Vagy ha jöhet is, épp nem jön.
Egyébként a pirosozás nem bringás találmány, velem pl. időnként előfordul, hogy megállok egy éppen váltó lámpánál, egy autós mögöttem meg nyom egy kövéret, és áttép.
Ami a zebrán zöld lámpánál átkelő gyalogosok közé gurulást illeti, ennek se vagyok híve (a példádban említett bringás egy f*szkalap, de az f*szkalap lesz akkor is, ha autóba ül), de a gyallereket sem kell félteni, pl. pirosban is elindulnak a zebrán, ha nem jön autó, "csak" bringás, kell rájuk figyelni... rendszeresen kerülgetem a bringaúton sétafikálókat is, mert a 2 méterrel arrébb, a gyalogúton gyalogolni zsenánt...
Ez a magyar közlekedési morál. Mindenfajta közlekedési módot használók között vannak pirosozók, mindenkinek vannak KRESZen kívüli akciói, mindenki annyit vállal be, amennyit a lebukás és a baleset veszélye nélkül mer. Pl. feltételezem, Te sem mész 50-nel városban, ha körülötted mindenki 65-tel tolja, mert úgy érzed, megteheted, nem fognak pont téged megbüntetni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!