Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mire gondolnak a kerékpárosok,...

Mire gondolnak a kerékpárosok, amikor áthajtanak a piroson? Miért teszik?

Figyelt kérdés
Miért nem bírnak megállni a lámpánál úgy mint az autósok és a gyalogosok? Amikor nincs forgalom éjszaka, akkor megértem, hogy átgurulnak, de napközben ez eléggé veszélyes tud lenni. Hogy nem fogják fel? Ami most kivertem nálam a biztosítékot az az, hogy reggel egy zebránál zöldet kaptak a gyalogosok, és egy hosszú létrával megindult valaki, amibe vagy 30-cal belezúdult egy idióta biciklis átmenve a piroson. Aztán persze a bringás káromkodva háborgott, majd a melós figura meg is ütötte párszor... Remélem, tanult belőle! Nem megoldás ez se, de nem értem, mire fel balhézott a biciklis. Szerintetek??? Tisztelet a kivételnek, nem szeretnék általánosítani, tudom, sokan betartják a szabályokat.
2012. márc. 6. 13:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Mert megtehetik (nincs rendszámuk).
2012. márc. 6. 13:20
 2/19 anonim ***** válasza:
Eltúlzott ez a bicikliimádat. Jó, biciklizzünk, de tudjuk és tartsuk be a KRESZ-t. Amúgy meg a másik oldalról se jobb a megítélés, biciklizés közben nem egyszer ledudáltak, amikor szabályosan közlekedtem, csak mert az autós sietett és úgy döntött, hogy nem érvényes az elsőbbségem.
2012. márc. 6. 13:28
 3/19 anonim ***** válasza:
Azért azt meg kell mondani, hogy a legtöbb szabálytalanságot a futárok követik el. Én soha nem hajtottam át a piroson. 4 év alatt 1 szabálytalanságot követtem el -behajtottam az egyirányúba, de nem látszott a tábla a fáktól és ismeretlen volt a hely. Aki az ún. Kerékpáros keménymagba tartozik, az nem hajt át a piroson és betartja a szabályokat...
2012. márc. 6. 14:02
 4/19 anonim ***** válasza:

Igen főleg azért teszik meg mert nincs rendszámuk, és ha ott helyben nincs rendőr akkor a kutya sem találja meg esetleg később őket. Az aki belezúgott a létrába, és még ő volt felháborodva, az egy idióta. Ha át is megy a piroson akkor tegye azt akkor amikor már húszszor körbenézett hogy tényleg nem veszélyeztet senkit.

A futárok meg a megélhetésért mennek át a piroson. Ha minden egyes pirosnál megállnának, akkor a nap végén mondjuk nem 20 címet teljesítenek hanem csak 15öt, és az hóvégén zsében is nagyon meglátszik ha napi 5 melót kihagy, és még úgy, hogy a pirosokon átmennek, és a maxot teljesítik ami tőlük tellik, úgy is nagyon keveset keresnek.

2012. márc. 6. 16:13
 5/19 anonim ***** válasza:
76%

Sok piroson teljesen biztonságosan át lehet gurulni. Én nem teszem, de nagyon is vágom, hogy miért teszi az, aki igen - a zöldhullámot nem a bringásra időzítik, van, hogy csak azért piros, hogy az autós időre érkezzen a következő lámpához, keresztbe nem jöhet semmi. Vagy ha jöhet is, épp nem jön.

Egyébként a pirosozás nem bringás találmány, velem pl. időnként előfordul, hogy megállok egy éppen váltó lámpánál, egy autós mögöttem meg nyom egy kövéret, és áttép.

Ami a zebrán zöld lámpánál átkelő gyalogosok közé gurulást illeti, ennek se vagyok híve (a példádban említett bringás egy f*szkalap, de az f*szkalap lesz akkor is, ha autóba ül), de a gyallereket sem kell félteni, pl. pirosban is elindulnak a zebrán, ha nem jön autó, "csak" bringás, kell rájuk figyelni... rendszeresen kerülgetem a bringaúton sétafikálókat is, mert a 2 méterrel arrébb, a gyalogúton gyalogolni zsenánt...

Ez a magyar közlekedési morál. Mindenfajta közlekedési módot használók között vannak pirosozók, mindenkinek vannak KRESZen kívüli akciói, mindenki annyit vállal be, amennyit a lebukás és a baleset veszélye nélkül mer. Pl. feltételezem, Te sem mész 50-nel városban, ha körülötted mindenki 65-tel tolja, mert úgy érzed, megteheted, nem fognak pont téged megbüntetni érte.

2012. márc. 6. 20:58
 6/19 anonim ***** válasza:
A gyalogosokról jobb nem is beszélni....legszörnyűbbek mind autós mind biciklis szemmel
2012. márc. 6. 21:45
 7/19 anonim ***** válasza:
Vagy a futárok (biciklis) mennek át a piroson mert sietnek/időre mennek vagy pedig csak van egy pár biciklis aki szimplán nem akar megállni, ezeket én is el ítélem. Engem is szokott idegesíteni, hogy pl mikor megyek (biciklivel) piros lesz a lámpa, én megállok , és egyszer csak azt veszem észre , hogy egy másik biciklis megelőz és simán átmegy a lámpákon xd Vannak ilyenek, viszont engem sokkal jobban zavar , hogy a sok F@sz ráparkol a kerékpárútra és ha szóvá teszi az ember még ők vannak felháborodva, szerintem mindenkinek van mit felróni a számlájára.
2012. márc. 7. 15:01
 8/19 z o l i ***** válasza:
Azért mert a bringa nem autó. próbáld ki, kicsit más bringával átcsorogni mint egy autóval. Azért mert vannak kamikáze bolondok, akik nincsenek a megfelelő képességek birtokába azok a szabályok betartása mellett is simán b@lfaszok. -ennyi-
2012. márc. 7. 17:19
 9/19 anonim ***** válasza:
Azért senki sem szent. És nem kell csak a bringásokat szidni. Nem egy autós pirosozik és általában az autósok sokkal több szabálytalanságot követnek el, mint a kerékpárosok. Nemrég volt egy felmérés, hogy minden szabálytalan bringásra 10 szabálytalan autós jut. Így nem értem, hogy pontosan miről is beszélünk itt. Én is átcsorogtam már piroson, de csak azért mert beláttam az egész kereszteződést és teljesen üres volt, nem jött semmi. Olyankor nem fogok megállni és 3 percet várni (igen, 3perc amíg átvált a lámpa és újra zöldet kap az a sáv), inkább megyek tovább, ha látom, hogy nem veszélyeztetek a szabálytalanságommal senkit. Bevallom, néha szabálytalan vagyok, de csak olyan dolgokat követek el, amivel mások egészségét nem veszélyeztetem. A bringás meg aki nekiment a létrának egy idióta volt. Alapból nem 30-cal kell közelíteni oda, ahol gyalogátkelőhely van. Főleg nem oda, ahol neki piros van. Engem deszkával csaptak le egyszer, nekem volt zöldem, viszont egy autósnak köszönhetően választhattam, hogy elütnek, vagy lecsapnak. 40km/h-ról nem tudtam volna sehogy megállni már. Inkább lecsapattam magam, mert úgy nem lett bringának baja (és szerencsére nekem sem).
2012. márc. 7. 17:40
 10/19 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, egyáltalán nem gondolom, hogy az autósok vagy a gyalogosok "jobbak" lennének. Mind ember, ez van. Autóval nem, de gyalogosként a piroson, ha meggyőződtem, hogy biztonságos, át szoktam menni. Kerékpárral is megtenném valószínűleg. De nem a reggeli csúcsforgalomban egy forgalmas zebránál. Ezt a példát csak kiragadtam, mert most ráadásul baleset is lett a vége, amit szinte biztosra lehetett venni, hogy bekövetkezik még akkor, amikor meg is lehetett volna előzni...
2012. márc. 7. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!