Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Itt nekem szólt a duda?...

Itt nekem szólt a duda? Elrontottam a helyzetet?

Figyelt kérdés

Még nagyon kezdő vezető vagyok, és a szüleim nem igazán örülnek ha egyedül vezetek, de én jobban szeretek úgy.

Tegnap a szomszéd városba átmehettem egyedül, és amikor jöttem vissza a két város között volt egy 6 kilométeres szakasz, és az én sávomban sokan voltak, de szemből nem igazán jöttek.

Egy kamion pedig előzni kezdte az egész sort, de úgy hogy pl. én is 90-el mentem betartva a sebességhatárt.

Előttem távolabb volt csak autó, és a távolban jött egy autó szemből, csak a kamion azért nem volt olyan gyors.A fülkéje már úgy volt mögöttem,hogy a tükörben még pont láttam az elejét, és elkezdte villogtatni a lámpáját, nem értettem miért.Mikor már mellettem volt elkezdett dudálni, és a szemből jövő már elég közel volt.

A kamionos meg végig dudált, és egyre csak hagyott le engem, és indexelt vissza.Aztán elkezdett visszasorolni, de úgy hogy az autóm még csak a vontatmány felénél volt, és azt hittem ha nem fékezek beszorít az árokba, így nem nagyot, inkább intenzívet fékeztem.A mögöttem lévő meg is csikorgatta a gumijait.A kamion visszatudott jönni, de aki szemből jött az is megijedt, mert egy földútra behúzódott teljesen, azt nem láttam,hogy ütköztek volna e ha nem teszi.

Engem most is kiráz a hideg, nem tudom,hogy mit kellett volna csinálnom, lehet hogy gyorsítani jobb lett volna mikor ott volt a kamion?De nyomta neki akkor is, szóval azt sem akartam hogy az legyen, hogy rágyorsítok miközben ő előz.

El vagyok keseredve, nem tudom mennyire érthető amit leírtam, de itthon nem merem elmesélni, és bánt a történet.

2016. máj. 15. 12:01
1 2 3
 21/26 Beviz Elek ***** válasza:

Akartam írni pár hosszabb gondolatot, de rájöttem hogy fölösleges, nem ér semmit.

Arra azért megkérném a kedves válaszolókat, hogy elmélkedjetek egy picit: Mennyi tapasztalatotok van és milyen járművel? Tudtok előrelátóan vezetni és gondolkodni vagy pedig csak a KRESZ szabályai alapján tenni ami a papírra van írva?

2016. máj. 15. 21:51
 22/26 anonim ***** válasza:
44%
Jól írják a válaszolók, a kamionos azért dudált, hogy csinálj neki helyet. Keményebb előzéseknél ez alap, majd megszokod. A KRESZ szerint mindent meg kell tenni a baleset elkerülése végett, így te hiába nem szabálytalankodsz, a szó szoros értelmében véve, ha látod hogy van egy ilyen helyzet, és segíthetnél, de nem teszed, téged is felelősségre vonhatnak.
2016. máj. 16. 08:07
 23/26 anonim ***** válasza:

# 21

Persze, hogy nem ér ennyit, mert baromságokat beszélsz. Unalmas, hogy mindig mosdatni kell a kamionosokat, nélkülük összedőlne a világ, ők az utak királyai, sohasem hibáznak és mindenki hülye aki nem 40 tonnában ül. Ugyan olyan sofőrök, mint bárki más, csak nagyobb vasban ülnek.

Van egy leírt szituációnk amiben egyértelműen idióta és veszélyes volt a kamionos, a kezdő vezető pedig nem tudta lekezelni a helyzetet, mert még nem találkozott ilyennel. Te meg próbálod undorító módon ráhúzni a vizes lepedőt szegény gyerekre. Pedig ő csak szenvedő alanya az egésznek.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, évi 50,000-et vezetek csak munka miatt BP - Pozsony - Krakkó - Prága útvonalon személyautóval, de előző munkahelyemen kisteherrel jártam országon belül. Nem állítom, hogy mindig betartom a KRESZ-t, mint a szentírást, viszont előzékenyen és megfontoltan vezetek és soha de soha nem veszélyeztetek másokat, nem izmozok az úton.

Ebben a szituációban pedig befékeztem volna, beengedem a parasztot aztán a jó kr_va anyjába küldtem volna el ha alkalmam lett volna rá, hogy beszélgessünk.

2016. máj. 16. 09:14
 24/26 Beviz Elek ***** válasza:
31%

Pedig jártam hasonlóképpen mint a kamionos, szerencsére senkinek nem kellett semerre rángatnia a kormányt, messze volt a szemből érkező. Tehát van helyed, bőven belefér az előzés, nyomod a max 90et, majd a másik begyorsít melletted.

Azért azt is értsd meg, valószínűleg a kamionos azt hittem hogy be fog férni. Ki az a beteg aki nekiáll előzni úgy hogy tutira nem fér be, de majd leszorítja a másikat?

Szegény kérdezőt nem sajnálni kell, hanem megtanítani vezetni/gondolkodni. Nincs ezzel baj, mindenki volt kezdő, de ne veregessük meg a vállát ha fingja nincs 90 környékén hogy mit tegyen egy helyzetben. A legjobb az lenne ha egy tapasztalt sofőr beülne pár ezer km-re és tanítaná.

Voltam ilyen helyzetben hátulról szemlélő, nekem nem kellett satuznom, messziről tudtam hogy nem lesz jó. Voltam a szemből érkező helyzetében is, nem dudáltam és villogtam (manapság sokan azt hiszik ez a teleport aktiváló-kód), hanem időben lelassítottam és lehúzódtam. Igazából nem tudom felfogni, hogy mitől lesz egy előzésből frontális baleset. Hogy a fenébe néznek a sofőrök?

Egy ilyenhez minimum 2 balhere kell.

2016. máj. 16. 10:39
 25/26 anonim ***** válasza:
BevizElek kamionos, szóval nem csoda ,hogy látatlanban is csak őket védi.
2016. máj. 16. 20:59
 26/26 anonim ***** válasza:

Senkit sem érdekel, hogy kamionos-e, vagy sem. A kamion helyén lehetett volna személyautó is, a kérdező akkor sem tudta volna, hogy mit kell tenni. Ha végignézi, ahogy a mellette levő belemegy a szembejövőbe, akkor őt is felelősségre lehet vonni, mert nem tett semmit a baleset elkerülése érdekében.

Abban egyet kell értenünk, hogy bármennyire is egy barom volt az előző, a kérdező akkor is amatőr módon viselkedett egy egyértelmű helyzetben.

Gondoljatok bele, hogy mi világ lesz itt, ha a sok yolo swag gyereknek lesz jogsija...

2016. máj. 17. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!