Itt nekem szólt a duda? Elrontottam a helyzetet?
Még nagyon kezdő vezető vagyok, és a szüleim nem igazán örülnek ha egyedül vezetek, de én jobban szeretek úgy.
Tegnap a szomszéd városba átmehettem egyedül, és amikor jöttem vissza a két város között volt egy 6 kilométeres szakasz, és az én sávomban sokan voltak, de szemből nem igazán jöttek.
Egy kamion pedig előzni kezdte az egész sort, de úgy hogy pl. én is 90-el mentem betartva a sebességhatárt.
Előttem távolabb volt csak autó, és a távolban jött egy autó szemből, csak a kamion azért nem volt olyan gyors.A fülkéje már úgy volt mögöttem,hogy a tükörben még pont láttam az elejét, és elkezdte villogtatni a lámpáját, nem értettem miért.Mikor már mellettem volt elkezdett dudálni, és a szemből jövő már elég közel volt.
A kamionos meg végig dudált, és egyre csak hagyott le engem, és indexelt vissza.Aztán elkezdett visszasorolni, de úgy hogy az autóm még csak a vontatmány felénél volt, és azt hittem ha nem fékezek beszorít az árokba, így nem nagyot, inkább intenzívet fékeztem.A mögöttem lévő meg is csikorgatta a gumijait.A kamion visszatudott jönni, de aki szemből jött az is megijedt, mert egy földútra behúzódott teljesen, azt nem láttam,hogy ütköztek volna e ha nem teszi.
Engem most is kiráz a hideg, nem tudom,hogy mit kellett volna csinálnom, lehet hogy gyorsítani jobb lett volna mikor ott volt a kamion?De nyomta neki akkor is, szóval azt sem akartam hogy az legyen, hogy rágyorsítok miközben ő előz.
El vagyok keseredve, nem tudom mennyire érthető amit leírtam, de itthon nem merem elmesélni, és bánt a történet.
Látom megfogtad a lényeget. Teljesen mindegy, de ha így boldogabb a lelked akkor ha 110-el érek a seggedbe a főúton akkor te vagy a hibás? Fuck logic.
Minden más amit írtál pedig csak képzelgés, ne költs hozzá semmihez semmit.
Mi sem költöttük hozzá a kérdéshez, hogy a kamionos azért volt idióta, mert csalt a techográffal, kiakasztotta a limitert és asszonyverő trikóban tekerte a Kossuth dohányból a cigit a bal kezében, miközben a jobb kezében lévő párizsis szendvicset gyömöszölte éppen az arcába, a bólogató kutya pedig épp leesett a műszerfalról és azért hajolt le, ezért nem látta, hogy jönnek szembe...
Szerintem azért jutna nekem is a gyorsítás eszembe ,mert ha a kamion a mögöttem levő kocsit is megelőzte és előzésben maradt,és ahogy a kérdező írta éppen csak látszik a tükörben az eleje ,akkor a duda annak is szólhatna hogy nem fér be a mögöttem lévő helyre. Ezért a duda lehet nekem is meg a mögöttem lévőnek is szól hogy én gyorsítsak a mögöttem lévő meg lassítson,hogy beférjen a kamionnal mögém. Szóval teljesen érthető hogy nemcsak egy kezdő de egy sok éve jogsis ember sem tudja eldönteni ilyenkor mi a legjobb.
Persze a legjobb az lenne ha nem hajtanának szabálytalanul gyorsan és csak körültekintően mennének bele előzésbe.
# 13
Én is erre gondoltam, de ezt itt elég sokan nem értik meg.
A gond ezzel az, hogyha mögötted lévő nem fékez rá akkor problémás összehozni, kb. csak akkor működik ha már melletted van a kamion, mert hosszú a vontatmány.
Itt nem kell nagyon költögetni. Belemész úgy az előzésbe ha 100% hogy nem tudod befejezni csak ha leszorítod a másikat? Ugye hogy nem.
Beviz elek
Itt pedig a leírás alapján pont ez történt. Vagy azt akarod nekem bemesélni, hogy minden kamionos akkora király, hogy egyszerre (!) két autót (!!) biztosan meg tud előzni a főúton? Ehhez mekkora egyenes is kéne úgy, hogy nem jönnek szembe, 1 km? 1,5?
Ugyan már. Paraszt kamionos elszámolta magát aztán próbált visszasorolni. Az ilyennek kéne min. egy hónapra elvenni a jogsiját, húzzon addig raklapot pakolni amíg visszakapja és gondolkozzon el az élet nagy dolgain.
A kamionos tényleg egy barom, és még sok hasonlóval fogsz találkozni.
De ez nem ment fel téged attól, hogy ne tudd, mit kell tenni egy ilyen helyzetben. Ha ott szerencsétlenkedsz, akkor az a szembejövő életébe kerülhet, de akár a tiédbe is.
Személyautó esetében is így van. Ha látod, hogy ő olyan hülye, hogy akkor kezd el előzni téged, amikor szembe jönnek, lassíts már le, és legalább az esélyt add meg neki, hogy ne ütközzön frontálisan.
Ha engem valaki elkezd előzni(meg kell tanulni figyelni hátrafelé is), akkor szükség esetén lelassítok, és kicsit lehúzódok jobbra, hogy jobban elférjen.
De velem olyan is történt már, hogy valaki mögöttem el kezdte előzni a sort, szemből jöttek, és ő nem tudott visszajönni a sávunkba. Ha nem figyelek, és nem megyek az előttem levő autóhoz 10 centi távolságra, akkor nem lett volna hova visszasorolnia.
Látom Eleken kívül megint itt vannak a farokméregetők!
Jó lenne elvonatkoztatni attól, hogy a kamionos mit csinált, a lényeg az, hogy a kérdező belecsöppent egy balesetveszélyes helyzetbe, amivel nem tudott mit kezdeni! Ráadásul két kérdéssel korábban akik itt fikázzák a gyorshajtó kamionost, még verték a nyálukat, hogy bezzeg a BMW-s aki gyorsan megy, biztos szülni viszi a feleségét!
A balfasszág ott kezdődött, hogy a kérdező hallotta a kürtszót, látta a villogást, és mást nem tudott csinálni mint fehéredő ujjakkal szorítani a kormányt és rettegni, az helyett, hogy leveszi a lábát a gázról.
Mellesleg a kamionost is meghallgatnám, hogy valójában mi történt, mert azt azért fogadjuk el, hogy mégis csak neki van több tapasztalata, és ő se akar senkit megölni az úton!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!