Itt nekem szólt a duda? Elrontottam a helyzetet?
Még nagyon kezdő vezető vagyok, és a szüleim nem igazán örülnek ha egyedül vezetek, de én jobban szeretek úgy.
Tegnap a szomszéd városba átmehettem egyedül, és amikor jöttem vissza a két város között volt egy 6 kilométeres szakasz, és az én sávomban sokan voltak, de szemből nem igazán jöttek.
Egy kamion pedig előzni kezdte az egész sort, de úgy hogy pl. én is 90-el mentem betartva a sebességhatárt.
Előttem távolabb volt csak autó, és a távolban jött egy autó szemből, csak a kamion azért nem volt olyan gyors.A fülkéje már úgy volt mögöttem,hogy a tükörben még pont láttam az elejét, és elkezdte villogtatni a lámpáját, nem értettem miért.Mikor már mellettem volt elkezdett dudálni, és a szemből jövő már elég közel volt.
A kamionos meg végig dudált, és egyre csak hagyott le engem, és indexelt vissza.Aztán elkezdett visszasorolni, de úgy hogy az autóm még csak a vontatmány felénél volt, és azt hittem ha nem fékezek beszorít az árokba, így nem nagyot, inkább intenzívet fékeztem.A mögöttem lévő meg is csikorgatta a gumijait.A kamion visszatudott jönni, de aki szemből jött az is megijedt, mert egy földútra behúzódott teljesen, azt nem láttam,hogy ütköztek volna e ha nem teszi.
Engem most is kiráz a hideg, nem tudom,hogy mit kellett volna csinálnom, lehet hogy gyorsítani jobb lett volna mikor ott volt a kamion?De nyomta neki akkor is, szóval azt sem akartam hogy az legyen, hogy rágyorsítok miközben ő előz.
El vagyok keseredve, nem tudom mennyire érthető amit leírtam, de itthon nem merem elmesélni, és bánt a történet.
Érthető amit írsz. A kamionos 2 dolgot akarthatott:
1., Gyorsíts rá, hogy beférjen mögéd
2., Lassíts, hogy beférjen eléd
Bármelyiket is akarta egy igazi tirpák tuskó aki veszélyeztet másokat. Nem te voltál a hibás, de a balesetet mindenképp el kell kerülni, az idiótákat jobb, ha elengedi az ember.
Igen, neked szólt! Pont úgy viselkedtél, mint egy agyatlan hülye!
" lehet hogy gyorsítani jobb lett volna mikor ott volt a kamion?"
Az nem csak bunkóság, hanem a KRESZ is tiltja!
Egyszerűen nem értem, hogy ha felismered a helyzetet, akkor miért nem teszel semmit? Miért kell a pozíciódhoz akkor is ragaszkodni, amikor balesetveszélyes helyzet alakul ki?
Mi akadályozott meg abban, hogy levedd a lábad a gázpedálról, és 2 mp alatt lelassulj annyira, hogy a kamion beférjen eléd? Nem csoda ha a szüleid nem örülnek ha egyedül vezetsz, apád már ütötte volna a fejed, hogy lassíts!
Na nyomhatod a pirosat!
Utolsó:
A bunkó a szituációban a kamionos, ráadásul ő az, aki veszélyezteti a többieket.
A kérdező csak kezdő és nem ismerte fel, hogy mit kellett volna tennie a szituációban. Nem kell azért ennyire agresszívan neki menni, hiszen a legtöbb amit ő itt tehetett volna, hogy menti a helyzetet, amit más hülyesége okozott.
A kamionos volt a hülye ámokfutó mások életével játszó akitől azonnal el kéne venni a jogosítványát! Eleve nem mehetne 90-el főúton hanem maximum 70km/óra a megengedett maximális sebessége, szóval az előzés már itt szabálytalan volt. Senkit nem érdekel hogy siet,mert a hülye főnöke hajtja,ez nem mentség arra hogy letaroljon 2 perc előnyért mindenkit az úton.
A másik az ,hogy látnia kellett hogy nem fér be eléd,mert nem bír gyorsulni,ezért nem dudálni és rádhúzni kellett volna a kormányt , hanem szépen mögéd besorolni. Az ilyet simán fel lehet jelenteni közúti veszélyeztetésért ,tanúnak ott lenne a szemből jövő autós akit leszorított a földútra, de jó ha van kamera is a kocsiban.
Egyszerű annak okoskodni aki maximum az EuroTruck Simulatorban vezetett kamiont.
A kamionos km-re kapja a fizetést, na meg néha előfordul hogy szoros a határidő lepakolni az árut. Csak gondolj bele mikor nemzetközisként pénteken zár a cég, te meg hétfőig vakargathatod a zacsidat.
Na szóval elég idegesítő tud lenni, mikor az ember jobban tud haladni a 90nél lekorlátozott, sokkal nagyobb géppel, mint te, a kis szappantartóddal. Te több dolgot is hibáztál. Az első hogy kamionnal utolértek. A második, hogy ha elkezd a kamion előzni, akkor engedd be magad elé és ne tornáztasd a szembesávban. Jó lett volna ha apád melletted van és kapsz egy nyakast.
A mögötted lévőt sem értem igazából. Minek kellett nagyot fékezzen? Az emberek tényleg csak a motorháztető elé néznek és nem gondolkodnak?
Beviz Elek
Telibexarom miért kapja a kamionos a fizetését, az én életemmel ne szórakozzon.
"Te több dolgot is hibáztál. Az első hogy kamionnal utolértek."
Tehát ha én utolérlek a főúton 140-el akkor t hibáztál? Na ne...... A kamion eleve gyorshajt, szabálytalan. Ennyi, NEM HIBÁZOTT a kérdező!
"A második, hogy ha elkezd a kamion előzni, akkor engedd be magad elé és ne tornáztasd a szembesávban."
A másik, hogy NE KEZDJEN EL egy kamion előzni, amikor 70 helyett 90-el megy és mivel le van a xartalicskája limitálva 90-re nem fog beférni.
Mindjárt ne húzódjon le mindenki az út szélére, ha meglát maga mögött egy kamion? Az kéne nem?
"Jó lett volna ha apád melletted van és kapsz egy nyakast. "
Jó lenne, ha az olyan idióta, mint a kérdésben szereplő nem kapna egyáltalán semmilyen jogosítványt, nem, hogy 40 tonnára.
140 és a 90 között nagy különbség van:D Sok autós nem tájat nézni megy hanem haladni. Nem csak kamionnal, személyautóval is zavaró ez a sok suttyó.
Ha jól sejtem a kérdező nem 90-nel ment (mert akkor nem éri utol a kamionos), hanem hullámzóan mint sokaknak szokás. Talán az előzés kezdetén még úgy látta a kamionos hogy befér, de a kérdező közben rágyorsított. Igaz pályán, de ez velem is többször előfordult.
Jó lenne ha a friss jogsisok nem mehetnének ki eszetlenül az utakra, kellene melléjük valaki aki megtanítja őket gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!