A rádióban miért mondják be a traffipaxok helyét?
Egyes rádiókban még a hallgatók által beküldött SMS-eket is beolvassák, hogy hol mérnek a rendőrök. Ez olyan, mintha buzdítanának arra, hogy máshol lehet száguldozni, de itt-ott jobban figyeljenek azt autósok. Nem a közlekedési szabályok betartása lenne a jó mindenkinek?
Aki belefut egy-egy mérésbe, legalább a bírságból tanulna, de így, hogy nyíltan tudhatóak a mérések helyei, nem elég hatékony a sebességmérés szerintem. A parasztabb autós ezeken a helyeken lassít, 100 méter után meg ugyanúgy tovább száguldozik, esetleg baleseteket okoz stb..
Megmondtam, hogy mindenhol betartok mindent, és éjjel, ha vadak vannak, akkor nem megyek 90-nel, max 50-60-nal, ha erdő közelében vagyok. Én is szoktam országúton 80-nal menni, de ha valaki jön mögöttem, és látom, hogy sietni akar, és nem tud megelőzni, akkor begyorsítok. Na ez az, amit a sok tutyimutyi nem tud megtenni.
Eddig még nem kötöttem ki árokban, nem is ütöttem el semmit, pedig régóta vezetek. Sosem jött még csekk semmiről, semmi szabálysértést nem követtem el, nem húztam meg egyetlen autómat sem. Szerintem ezt sokan nem mondhatják el magukról.
"országúton 80-nal meg 85-tel mórikázó"
Azért nehogy falnak menj, mert valaki 5-10 km/h-val lassabban mer menni mint a megengedett LEGNAGYOBB sebesség.
Ha 60-nal döcög valaki, az tényleg feltartja a forgalmat, de akinél "elszakad a cérna" ilyen miatt, az inkább ne is üljön autóba... A felelős az , aki a balesetet okozza. Ha belemegy egy bizonytalan előzésbe, és balesetet okoz, 100%-ig ő a hibás!!!
Azért nem lehet 90-nel menni ott, ahol 90 a sebességhatár, mert az A MEGENGEDETT LEGNAGYOBB sebesség. nem kötelező annyival menni, hanem maximum annyival mehetsz!!!
Nem vagyok idegbeteg, de ezek a 70-80-nal menő parasztok direkt g..ciznek szerintem a többi autóssal. Milyen oka lehet annak, hogy nem megy többel? Vagy ott vannak az autópályán a középső sávban (M7) 100-zal meg 110-zel bohóckodók. Nekik mi okuk van arra, hogy nem mennek 130-cal? Vagy hogy nem húzódnak le a szélsőbe?
Aki normálisan akar menni, haladni, és oda akar érni, azt igenis bosszantják az ilyen barmok. Ha lassan halad a forgalom, értem én, hogy nem megy, akkor én sem tudnék, de ha semmi akadálya nincs, akkor haladjunk már. Pont olyan paraszt köcsög az ilyen, mint aki balra áll a mozgólépcsőn, vagy két helyre parkol be, mert úgy jobban érzi magát. Egyszerűen lesz...ják a többi autóst, mert nekik ezt szabad, és még a KRESZ-re hivatkoznak, hogy ez szabályok. OK, szabályos, attól még gyökerek maradnak.
Gondolom nem hallottál olyanról hogy sokaknak egészségügyi okok miatt a jogosítványba van beírva a kategória,ami nem jogosít a maximális kresz szerinti sebességre! Gondolom ezt egyből látod minden "tötymörgön" hogy neki milyen kategóriás a jogosítványa..
De ezer más ok is lehet .Mert mondjuk tanuló,vagy fél a sebességtől ,nem érzi a kocsit ,vagy öreg ,vagy kisgyerekeket visz akiket közben nevelni kell mert balhéznak,törékeny árut visz ,vagy a kocsi műszaki állapotának nem tesz jót a nagyobb sebesség. Miért nyomja neki ,ha ő úgy nem érzi magát biztonságban? Tudom erre az a válasz hogy menjen gyalog meg busszal,csak ezt pont nem te fogod meghatározni másnak. Szépen megelőzöd csendben és kész. Ha nem vagy képes megelőzni egy másik kocsit akkor valami nálad nincs rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!