Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ezt miért csinálják az autósok?

Ezt miért csinálják az autósok?

Figyelt kérdés

Sötétben megyek az utcán autóval , hazafelé és sokan villogtatnak,vagy éppen rám kapcsolják a reflektort...

A lámpám rendesen be van állítva ezért nem értem miért villognak és basztatnak reflektorral annyian..

Még rendőrök sem voltak kint egyszer sem így nem értem mi okból vágják haza állandóan a retináimat ...(még a teherautósok is) Pedig nekik bizony vakít a lámpájuk rendesen

2010. ápr. 1. 21:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Esetleg valamilyen különleges autód van?
2010. ápr. 1. 21:55
 2/20 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Gagyi-xenon?
2010. ápr. 1. 22:00
 3/20 Tubarózsa ***** válasza:
Ez engem is nagyon érdekelne... én is kb 1órája jöttem haza egy főúton 60as tábla van és olyan 65-70el jöttem mögöttem pedig nagyon közel jöttek, qvára világitot, nem tudtam hova nézni h ne zavarjon. szóval sajna nem tudom, de erre szoktam mondani az ilyeneknek h "Ha kettővel több IQ -d lenne, sült krumpli lehetnél!" :)
2010. ápr. 1. 22:01
 4/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy mi neked a rendes, de vannak olyan faxkalap autósok akiket fel kéne akasztani egytől egyig mert fel van állítva az égbe a lámpájuk, és nem lát tőlük a szembejövő
2010. ápr. 1. 22:03
 5/20 A kérdező kommentje:

Rendes sima égőim vannak elöl . És még vakítani sem vakíthat mert lefelé van állítva... És jönnek szemből és felnyomják a reflektort, villognak... Fogalmam sincs miért csinálják (ráadásul a lehető legnagyobb megengedett sebességgel megyek) na jó sötétben 90-nél 70-el megyek az állatok miatt hátha kiugrálnak...

Különleges autóm? ... még ha az lenne Sima Lada Normálisan karbantartva és megbecsülve , semmi baja szép állapotú úgyhogy semmire nem lehet panasz... De azt sem értem hogy a teherautósok miért csinálják ezt... A lámpám rendesen világít a megfelelő fényerővel,vagy egy kicsit jobban de akkor sem vakít mert nem mindenki villog csak most este körül vagy 13-an csinálták ezt... (lehet a magyar utak miatt) ?

2010. ápr. 1. 22:08
 6/20 anonim ***** válasza:
lehet hogy a fényszóró jól van beállítva, de a futómű jó? Nincs leülve a kocsi feneke? Nem volt benne túl sok súly hátul, ami miatt leült a hátulja és emiatt felfele világított? rám ebben az esetben szoktak villogni.
2010. ápr. 1. 22:20
 7/20 anonim ***** válasza:

Vannak olyan lámpák, még ha sima is, hogy tényleg zavarja az embereket és ezért villognak gondolom, vagy esetleg rendőr van a közelben :)

22:01 Én a sárgarépa hasonlatot szoktam használni, de a sültkrumpli sem rossz :D

2010. ápr. 1. 22:25
 8/20 anonim ***** válasza:
egész biztos azért mert elvakítod őket, próbáld ki h más autóba ülsz és vki vezeti a tiedet és meglátod miért
2010. ápr. 1. 22:25
 9/20 A kérdező kommentje:

Nincs a hátuljában súly... 3-an ültünk benne ,futómű is jó ,nem rég lett felújítva úgyhogy nem hinném hogy ez lenne a probléma :$

Mind1 majd ha az ő lámpájuk vakít én is villogok nekik... ne hogy csak engem szivassanak

2010. ápr. 1. 22:40
 10/20 anonim ***** válasza:
Segítene rájönni, ha a saját autóddal szembe tudnál menni, mivel ekkor pont a szembejövők helyzetében találnád magad. Ismerős + autója = egyik este össze tudod hozni.
2010. ápr. 2. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!