Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit csináljak ezek után?...

Mit csináljak ezek után? Ismerem-e még a kreszt? Egy jobbra ívelő kanyarba közlekedtem haza felé. A kanyar előtt előzni tilos és megállni tilos tábla van. A kanyar közepén buszmegálló, öböl nélkül.

Figyelt kérdés

A kanyar közepétől balra egy utca van ahová befordultam. Busz állt a megállóba. Indexem folyamatosan ment a kanyar előttől, ami jelezte befordulási és egyben a busz melletti elhaladási szándékomat. Elengedtem egy szembe jövőt és befordultam. A kocsim bal hátsó ajtajának neki koccant egy kocsi. Nem ismerte el a hibáját ezért rendőrt hívtam.

A rendőr engem talált hibásnak a kresz 31§ balra kanyarodás szabályának megszegése miatt. Nincs hely előzésre, és tábla is tiltja. 40 km zóna. Három autó nem fér el egymás mellett az úton. A közlekedés folyamatos volt. Elővette a kresz könyvet mutatta ez a szabályt ha elismerem 10 ezer Ft, hanem 20 ezer. 10 ezer lett. Várom a véleményt, mi a teendőm ezek után. Véleményem szerint nem vagyok hibás, az illető gyorsan jött, ha nem nekem akkor az oszlopnak megy. A helyszínelést megcsinálta.

2016. márc. 4. 15:58
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Úgy érzem nem vagyok hibás.Ez egy rendkívül veszélyes kanyar, különösen akkor mikor mindkét irányból száguldozók közelítenek, ami elég gyakori. Különösen az aki nekem jött, nem rendelkezik elég rutinnal. A rendőrre várva mesélt hogy leszaladt az útról, stb. Egy hete vett kocsit. A pakliba sok minden van az úton, amivel naponta együtt élünk. A lényeg nem sérülni és hazaérni.
2016. márc. 6. 08:53
 22/23 anonim ***** válasza:
66%

Rendben, sikerült kihámozni, kinél az igazság.

És? Most mi lesz? Kifizettél tíz ropit egy másik autós helyett, az alkalmatlan rendőr miatt.

2016. márc. 6. 09:54
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor az van, hogy fizet az ember 10-et, + az ajtón legalább annyit javítani, ha megrepedt a festék, hogy ne rozsdásodjon és okul, a kérdező esetében, főleg, ha, bár tudta:

"Ez egy rendkívül veszélyes kanyar, különösen akkor mikor mindkét irányból száguldozók közelítenek, "

mégis a busz kivárása helyett kikerülte, hogy többé nem teszi.

Én pl. egy időben rendszeresen használtam elsőbbséggel egy másik irányból stoptáblás kereszteződést. Többször előfordult, hogy a stop-os irányból lassítás nélkül ment keresztül autós, méghozzá nekem balról - másodperceken, ill. 10-30 m-en múlt, hogy rossz helyen legyek rossz időben. Következésképp, mindig az alárendelt irányból használtam a továbbiakban, mely esetben csak akkor jöhetnek belém, ha balra kis íves az illető, vagy én vagyok a hunyó, ami értelemszerűen kizárt.

2016. márc. 7. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!