Mit csináljak ezek után? Ismerem-e még a kreszt? Egy jobbra ívelő kanyarba közlekedtem haza felé. A kanyar előtt előzni tilos és megállni tilos tábla van. A kanyar közepén buszmegálló, öböl nélkül.
A kanyar közepétől balra egy utca van ahová befordultam. Busz állt a megállóba. Indexem folyamatosan ment a kanyar előttől, ami jelezte befordulási és egyben a busz melletti elhaladási szándékomat. Elengedtem egy szembe jövőt és befordultam. A kocsim bal hátsó ajtajának neki koccant egy kocsi. Nem ismerte el a hibáját ezért rendőrt hívtam.
A rendőr engem talált hibásnak a kresz 31§ balra kanyarodás szabályának megszegése miatt. Nincs hely előzésre, és tábla is tiltja. 40 km zóna. Három autó nem fér el egymás mellett az úton. A közlekedés folyamatos volt. Elővette a kresz könyvet mutatta ez a szabályt ha elismerem 10 ezer Ft, hanem 20 ezer. 10 ezer lett. Várom a véleményt, mi a teendőm ezek után. Véleményem szerint nem vagyok hibás, az illető gyorsan jött, ha nem nekem akkor az oszlopnak megy. A helyszínelést megcsinálta.
Rendben, sikerült kihámozni, kinél az igazság.
És? Most mi lesz? Kifizettél tíz ropit egy másik autós helyett, az alkalmatlan rendőr miatt.
Ilyenkor az van, hogy fizet az ember 10-et, + az ajtón legalább annyit javítani, ha megrepedt a festék, hogy ne rozsdásodjon és okul, a kérdező esetében, főleg, ha, bár tudta:
"Ez egy rendkívül veszélyes kanyar, különösen akkor mikor mindkét irányból száguldozók közelítenek, "
mégis a busz kivárása helyett kikerülte, hogy többé nem teszi.
Én pl. egy időben rendszeresen használtam elsőbbséggel egy másik irányból stoptáblás kereszteződést. Többször előfordult, hogy a stop-os irányból lassítás nélkül ment keresztül autós, méghozzá nekem balról - másodperceken, ill. 10-30 m-en múlt, hogy rossz helyen legyek rossz időben. Következésképp, mindig az alárendelt irányból használtam a továbbiakban, mely esetben csak akkor jöhetnek belém, ha balra kis íves az illető, vagy én vagyok a hunyó, ami értelemszerűen kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!