Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebben a havazásban én vagyok...

Ebben a havazásban én vagyok túl bátor, vagy mások túl bátortalanok?

Figyelt kérdés

Ahogy megyek az úton, egyszerűen nem értem mi indokolja azt,hogy egyesek az 5-8 éves autóikkal 10-20-al araszolnak.

Értem,hogy csúszik, de az autóm még az életében nem látott ABS-t és társait, én sem vagyok egy vérprofi, de a 20-as tempó kiakaszt.

Ennél azért lehet gyorsabban is menni,pláne,hogy van nyomvájú, és ott az aszfalton megy a kocsi.

Előzni már nem merek, mert nem hülye vagyok, tudom, hogy az már kockázatos lenne, de egy letakarítatlan úton is simán elmegy a kocsim 40-el, és meg is áll.

2016. jan. 4. 14:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Megértelek Kérdező.

Én 3 hete vettem 4 új téligumit a kocsira. Most le is tesztelhettem volna. Pestről kifelé jövet a tempó d.u. 4-kor: Lakott területen belül 20-25 km/h, lakott területen kívül 40-45 km/h.

Az agyam eldobtam, előzni nem lehetett. Élmény volt a 28 km-es utat megtenni...

Nem te vagy túl bátor, mások a töketlenek, vagy épp nyári gumisok (ahogy az előttem is említették).

2016. jan. 4. 21:37
 12/17 anonim ***** válasza:

"Nekem quattro Audim van, így duplán sz*r, mert tudnék menni ilyenkor simán, de én is kell 10-el menjek a többiek után..."

Drágám, a quattrod frankó induláskor, talán még kanyarban is segít, de megállásnál aztán oly' mindegy, hogy hány kereket hajt.

Sokan ugye nyomják nyári gumival, meg "négyévszakos" vacakkal, mert minek leváltani arra a pár havas napra? (Persze a téli gumi nem csak hóban jobb, de ezt ők nem tudják). Amikor aztán meg lejön az első hó, rögtön beállnak 30-as tempóra... Óvatosság jó, de ez a tökölés nem kéne.

2016. jan. 6. 11:52
 13/17 anonim ***** válasza:

"Nekem quattro Audim van, így duplán sz*r, mert tudnék menni ilyenkor simán, de én is kell 10-el menjek a többiek után..."

Akkor cseréld le.

Férjemnek Nivája van gyári terepgumival, ő 10-nél jobban tud haladni... És meg is állni, ha kell.

2016. jan. 6. 12:14
 14/17 anonim ***** válasza:

12-es

Meg is álltam, nem kell aggódni.

2016. jan. 6. 13:54
 15/17 anonim ***** válasza:
12 -es ,4 évszakos "vacakkal" (Kléber) megyek és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, végre örültem a hónak ,hogy tesztelhetem a tulajdonságait,és egész nap budai hegyi utakon jövök megyek, nem volt olyan havas hegyi emelkedő út ,amin nem mentem volna fel ,vagy elakadás közelében lettem volna. Szóval aki akarja csereberélje nyugodtan évente kétszer ,nekem bevált a 4 évszakos.
2016. jan. 6. 16:29
 16/17 Beviz Elek ***** válasza:

A 4évszakos tényleg vacak. Olyan mint minden univerzális termék, egy kicsit sok dologra lehet használni, de valójában semmire sem való.

Addig oké hogy elmegy vele az ember a madaras teszkóig meg vissza, de városon kívül télen kocsikázni?

2016. jan. 6. 19:09
 17/17 anonim ***** válasza:
54%
Igen városon kívül is vígan kocsikázok vele meg hegyvidéki behavazott utakat róttam az elmúlt napokban,ahová szárazon is egyesben kettesben megy fel a kocsi... Szóval teljesen felesleges a téli gumi cserebere,ez nem a sarkvidék meg nem skandinávia. Éves szinten néhány nap hó miatt.. Én már többet nem veszek 2 külön garnitúrát az biztos.
2016. jan. 8. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!