Sokan miért 30-40el mennek a városban? Nagyon zavaró.
3: Gratulálok! Emberségből jeles!
Veress végig nyugodtan a városon aztán ha elütsz egy gyereket aki kiszalad eléd és meghal, akkor már nem lesz ekkora szád.
Látod majd a síró szüleit, a gyereket ahogy fekszik mozdulatlanul, a mentősöket ahogy próbálják újraéleszteni.
Nem kell ehhez nagy tempó, elég az a 60 amit sokan tartanak városon belül is.
Lehet nem te leszel a hibás, de aki ezt szívfájdalom nélkül el tudja viselni az nem ember.
Jobb megelőzni a bajt. Inkább 20 ilyen dudálós seggembejövős villogtatós idióta mint 1 halott gyerek.
Vannak akik a vezetéstől félnek, vannak akik a gyorshajtástól. Én is gyakran látok nyújtott nyakkal fehéredő ujjakkal a kormányt szorító vezetőket 30-cal száguldani, mintha nem ért volna még véget a forgalmi vizsgájuk.
Szerencsére nagyvárosban nem gond kikerülni őket, vidéken meg fel szoktam venni az ottani lassabb tempót.
Kérdező, most nagy a pofád, de a bíróság előtt a könnyeiddel küszködve hebegnél, hogy hát te nem ezt akartad és kéred az elhunyt családtagjait, hogy bocsássanak meg neked.
Tehát lehet leszårni a gyalogosokat és idegeskedni, hogy két perccel tovább tart az út, de ne nagyon hangoztasd a hülyeségedet.
"engem nem érdekelnek a gyalogosok, ha lelép elém mert ennyi esze van és elütöm akkor meg is érdemli" - tudod mi az a relatív gyorshajtás?
Hiába nincs kint sebességkorlátozás, ha a szakértők szerint gyorsabb tempóban mentél, mint ami az adott körülményeknél ideális lett volna, te leszel a baleset okozója.
Az, hogy miért mennek lassabban a megengedettnél, annak sok oka lehet, lehet az indokolt, de indokolatlan is.
Az idézett szemléleteden ettől függetlenül gondolkodj el, balesetnél azt is vizsgálják, hogy a felek megtettek-e minden tőlük telhetőt annak elkerülése érdekében, s ennek része a sebesség megválasztás is.
Nekem gyárilag elég sokat csal a km óra. Amikor 50-el megyek, az a valóságban 44 km/h. Ezért szoktam óra szerint 60-al menni.
Elképzelhető hogy mások is ezért mennek lassan, mert az órára hagyatkoznak. Persze nem mindenki, sokan egyszerűen félnek a vezetéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!