Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Városban miért nem szokás...

Városban miért nem szokás levillogni a belsőben haladót?

Figyelt kérdés

Többször is láttam már,hogy nem levillogják, hanem inkább jobbról előznek.

Én végtelenül türelmes vagyok, de volt már,hogy levillogtam mert jobb mint a szabálysértés.

Persze nem tagadom, nem ötvennel mentem, és ha le kell villognom valakit sosem 50 avagy 70-el megyek, de én valamiért inkább nem tetézem a dolgokat, de mások meg inkább gyorsan hajtanak és e mellé jobbról előznek.

Nem arra akarok kilyukadni,hogy jobb vagyok ezeknél, de nem értem meg, hogy miért jobb jobbról előzni?

(aki most elkezd önkéntes rendőrködni és kioktatni a gyorshajtásról,annak a válaszát jelentem mint provokációt és törölve is lesz)

2015. aug. 26. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Mert városban nincs jobbratartási kötelezettség. És nyugodtan lehet jobbról előzni ,mert összefüggő kocsisoroknál ha egyik sor gyorsabban megy mint a másik az nem számít előzésnek és jobbra sem kell tartani. Villodzhatsz nyugodtan én személy szerint pont leszarnám.

Ja és ne hajts gyorsan!!!! :D

2015. aug. 26. 19:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Lakott területen kívüli 2 sávos főutakra is vonatkozik.
2015. aug. 26. 19:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én senkire sem villogok.Beérem, megyek mögötte keveset aztán jobbra ki ha van hely ,és otthagyom. Most vagy sietek vagy ráérek percekig villódzni mint egy zárlatos szentjánosbogár? El kell dönteni.
2015. aug. 26. 19:21
 4/9 A kérdező kommentje:
Azonnal leszoktak húzódni.
2015. aug. 26. 19:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Menj el mellette jobbról.
2015. aug. 26. 19:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet, hogy a kolléga nem sokára balra akar kanyarodni…
2015. aug. 26. 20:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor is ha betonelválasztó elemek vannak baloldalt?
2015. aug. 26. 20:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg ilyenkor nem gond, ha jobb oldalt elhúzol, én is igy szoktam.
2015. aug. 26. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
az autópályákon,autóutakon ott lehet a sok búzával bajlódni,villogni,jobbról előzni a szabályokat betartva.
2015. okt. 31. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!