Jogosan "büntetett" az Audis?
Még szombat délután a velencei tóra mentünk, a 7-es út be volt dugulva, hatalmas sor kígyózott.
Előttünk egy Audi S5 coupe állt.
Egyszer csak jött egy Golf ami, mintha mi sem lenne természetesebb előzte a sort.
Na de fel voltak húzva az ablakai, ergo biztos volt légkondija, így meg teljesen érthetetlen és felháborító,hogy előzget.Még ha légkondi nélkül aszalódott volna, akkor azt mondom,hogy oké, menjen, de másoknak se volt kondijuk és mégis vártak, na de tényleg mindegy, a lényegre térek.
Jött szemből egy nyerges vontató (ritkán jöttek szemből, ha jöttek is, akkor egy hullámban több autó)
Tehát jött a kamion, a Golf meg gyorsan visszaakart sorolni, az Audi előtt volt hely, ahogy idnexelt, az Audi gyorsan megpróbált előremenni, de a Golf befurakodott, de csak az orra fért be, a többi része kint volt és a kamion dudált is neki, az Audi visszatolatott, és a VW így befért.
Aztán kiszállt az Audiból egy jól megtermett, 2 méter magas, kopasz, izmos 40-es férfi, és ment a Golfhoz, majd kiabált mint a fába szorult féreg,hogy te mit csinálsz, te kis b**i köcsög stb, stb (ami egy ilyen embertől telik) aztán kinyitotta a Golf ajtaját, behajolt, és veszekedett még a sofőrrel (azt nem lehetett érteni,hogy a sofőr mit válaszol) a kopasz tag csak fenyegetőzött, aztán hatalmas erővel bevágta a VW ajtaját, és elindult vissza, a Golfos és utasa erre kiszállt, a kopsz rájuk ordított,hogy "visszatakarodtok" ők pedig vissza is ültek, indexeltek és tovább előzték a sort.
A tag intett nekünk egy fajta elnézéskérő szándékkal, hogy még jobban feltartott, aztán elégedetten visszaült, majd rá 10 perce ugyan úgy előzni kezdte a sort...
Ezek szerint csak egy kötekedő f*** volt, aki kiélte magát, vagy jogosan szóvá tett valamit, amit mások nem mertek?
(előtte kilométereken át békésen araszolt előttem,de hát a végére megunta)
A Golf vezetője több szabályt is megszegett. Az ordibálás nem jó semmire, de azért a felháborodás jogos.
És a légkondinak tényleg semmi köze. Az sem előzhet kocsisort, aki megfő a járműben. Vagy van ilyen szabály a kresz-ben szerinted?
Az 1. válasza teljesen igaz. Egyik sofőrnek sincs joga a másik dolgába beleszólni, egészen addig, amíg nem történik baleset, vagy ahhoz közeli állapot. Ez a rendőrök dolga eredetileg, ilyen esetben nekik kell szólni. (persze az más kérdés, hogy hogyan értek volna ki, stb.) (ez az eset egyébként Oroszországot idézi)
Egyébként hasonló a nyári forgalomban az M7. Mikor a leállósávban mennek és egy autós megunja, és az autója felét a leállósávban tartja, de ugyanúgy araszol, ahogy a sor. Vagy a városban a belső sávban 50 km/h.
Egy légkondis autóban 20-25 fokban üljön már meg az ember, és ne előzgessen.
Ha nincs légkondija, és majd megdöglik az 50 fokosra melegedett autóban akkor még elfogadhatóbb ha előzget, de mint mondtam ezt sem értem meg, mert sok más autós is ott ült.
Ennyi köze van a légkondihoz de nem értem, miért emeltétek ki ezt a részt, hisz csak mellékeen említettem meg...
Miért baj az ha valaki betartja a szabályokat és 50km/h-val megy? Még az is baj? :"D
A belső sáv sem arra van hogy 80al száguldozz belvárosban.
" A Golf vezetője több szabályt is megszegett. Az ordibálás nem jó semmire, de azért a felháborodás jogos.
És a légkondinak tényleg semmi köze. Az sem előzhet kocsisort, aki megfő a járműben. Vagy van ilyen szabály a kresz-ben szerinted?
"
Nem a lepontozás miatt, de a fenti válaszból melyik az amelyik nem helytálló, nem releváns? Csak a tisztánlátás végett!
Nem tévedt el a válaszom kedves kérdező.
"Egyébként hasonló a nyári forgalomban az M7. Mikor a leállósávban mennek és egy autós megunja, és az autója felét a leállósávban tartja, de ugyanúgy araszol, ahogy a sor. Vagy a városban a belső sávban 50 km/h.
"
erre írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!