Ebben a szituációban jogosan büntethetnek meg?
Mai napon az M3-as bevezető szakaszán (80-as tábla kirakva) egy nemnormális Mitsubishi típusú autó nagyon közel jött hozzám,olyan mintha le akart volna tolni az útról. Mivel nem akartam balesetet,és veszélyeztetve éreztem magamat,átmentem a másik sávba,de itt is kóstolgatott és egyre közelebb jött,villogott. Ezután meguntam a dolgot és 3. sebességet kapcsolva picit meghúztam a gázt,magyarul gyorsan elhajtottam cikázva. A legnagyobb sebességem 140 volt de az csak egy 2 másodpercig... Számíthatok közigazgatási bírságra a történt incidens miatt? Félek hogy esetleg bemértek...
Akár rendőrök válaszát is várom!
De ha lassítok akkor meg belémjön... Legszívesebben nyomtam volna egy satuféket de én sem akartam összetörni a kocsimat...
Érdemes amúgy az ilyen autósokat feljelenteni vagy ez csak felesleges időpazarlás?
"De ha lassítok akkor meg belémjön.."
Miért menne beléd? Ráadásul hátulról.. Akkor az övé is összetörik ráadásul ő lesz a hunyó is.
az iras stilusodbol en igy erzem a szituaciot:
te fenntartod, majd meg be is huzol ele...
legalabb is neharagudj, eleg alamuszinak tunsz, talan felsz is a volannal, soha nem lepned att a sebessegkorlatot onszantadbol stb...
Ez nem kifogás a gyorshajtásra. Sőt közigazgatási bírságra semmiféle kifogás nem létezik, csak ha eljárási hiba történt, ill. nagyon speciális esetben, pl. mentőautó esetében.
Nem kell aggódni, ha mögötted beállnak a seggedbe. Nem a te bajod. Szándékosan nem fog letolni, hiszen az neki sem előnyös (összetöri az autóját), illetve még büntetőjogi felelőssége is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!