Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebben a szituációban jogosan...

Ebben a szituációban jogosan büntethetnek meg?

Figyelt kérdés

Mai napon az M3-as bevezető szakaszán (80-as tábla kirakva) egy nemnormális Mitsubishi típusú autó nagyon közel jött hozzám,olyan mintha le akart volna tolni az útról. Mivel nem akartam balesetet,és veszélyeztetve éreztem magamat,átmentem a másik sávba,de itt is kóstolgatott és egyre közelebb jött,villogott. Ezután meguntam a dolgot és 3. sebességet kapcsolva picit meghúztam a gázt,magyarul gyorsan elhajtottam cikázva. A legnagyobb sebességem 140 volt de az csak egy 2 másodpercig... Számíthatok közigazgatási bírságra a történt incidens miatt? Félek hogy esetleg bemértek...

Akár rendőrök válaszát is várom!

2014. nov. 9. 20:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs szemtanú, akkor sajnos csak te járhatsz pórul. A kresz kimondja hogy az ilyen vezetőket messze el kell kerülni. Oké te az elején próbáltad, de gyorsítás helyett lassítani kellett volna.
2014. nov. 9. 20:35
 2/9 A kérdező kommentje:

De ha lassítok akkor meg belémjön... Legszívesebben nyomtam volna egy satuféket de én sem akartam összetörni a kocsimat...

Érdemes amúgy az ilyen autósokat feljelenteni vagy ez csak felesleges időpazarlás?

2014. nov. 9. 20:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"De ha lassítok akkor meg belémjön.."

Miért menne beléd? Ráadásul hátulról.. Akkor az övé is összetörik ráadásul ő lesz a hunyó is.

2014. nov. 9. 20:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen ezt énis tudom hogy ő lenne a hibás,de mondták régen nekem h van aki direkt összetöreti a kocsiját hogy a cascoval tudjon ügyeskedni... Mondjuk ebbe nemhiszek annyira,de lehet h van olyan marha aki képes lenne összetörni egy Lancert... Nem értem h miért kell így viselkedni?
2014. nov. 9. 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:
A lassítás nem feltétlenül egyenlő a fékezéssel. Elég lett volna a gázról elvenni a lábadat, és előzzön meg, hadd menjen.
2014. nov. 9. 21:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Pont ezt tettem sőt még át is soroltam h menjen,maximum majd fejreáll... De nem került ki,hanem gyorsult rám, mintha le akarna tolni az útról... Egyértelműen kötekedett,nem sietett ő annyira.
2014. nov. 9. 22:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Tök mindegy. Ilyenkor ha nem elég lassú a tempó, vegyél vissza még jobban. 50-nél már meg fog előzni a paraszt.
2014. nov. 9. 23:08
 8/9 anonim ***** válasza:

az iras stilusodbol en igy erzem a szituaciot:

te fenntartod, majd meg be is huzol ele...

legalabb is neharagudj, eleg alamuszinak tunsz, talan felsz is a volannal, soha nem lepned att a sebessegkorlatot onszantadbol stb...

2014. nov. 10. 05:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez nem kifogás a gyorshajtásra. Sőt közigazgatási bírságra semmiféle kifogás nem létezik, csak ha eljárási hiba történt, ill. nagyon speciális esetben, pl. mentőautó esetében.

Nem kell aggódni, ha mögötted beállnak a seggedbe. Nem a te bajod. Szándékosan nem fog letolni, hiszen az neki sem előnyös (összetöri az autóját), illetve még büntetőjogi felelőssége is lesz.

2014. nov. 10. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!