A gyalogos meg a jarda szelen volt, nem lepett le a zebrara nem altam meg, jogosan birsagoltak a rendorok? (Nem magyar rendszam volt a kocsin)
Végre elkezdenek a rendőrök a gyalogosok védelmében bírságolni ? El se hiszem...
Amúgy teljesen jogosan. Ha a gyalogos a zebránál áll a járda szélén, akkor elsőbbséget kell neki adni, nem kell sehova lelépnie hozzá.
Mindegy melyik oldalon all a gyalogos ? Nem Magyarorszagon
lakom.
Igen, a magyarokat is megbüntetik, ha külföldre mennek és szabálytalankodnak. Engem legutóbb idén nyáron Horvátországban azért büntettek meg 300 HRK-ra, mert egy rövid alagútban elfelejtettem felkapcsolni a tompított fényszórót. Pedig az alagút rendesen ki volt világítva. Horvátországban csak a téli időszámítás idején kötelező a tompított fényszóró használata, így könnyedén megfeledkezhet róla az autós.
Múltkor a kollégámmal Ausztriában belefutottunk az eddig számunkra ismeretlen IG-L (környezetkárosítás) sebességkorlátozásba. Kb. 200 EUR volt a büntetés. Hiába jeleztük, hogy számunkra ez ismeretlen fogalom, a szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!