Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A gyalogos meg a jarda szelen...

A gyalogos meg a jarda szelen volt, nem lepett le a zebrara nem altam meg, jogosan birsagoltak a rendorok? (Nem magyar rendszam volt a kocsin)

Figyelt kérdés
2013. okt. 5. 19:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%

Végre elkezdenek a rendőrök a gyalogosok védelmében bírságolni ? El se hiszem...

Amúgy teljesen jogosan. Ha a gyalogos a zebránál áll a járda szélén, akkor elsőbbséget kell neki adni, nem kell sehova lelépnie hozzá.

2013. okt. 5. 20:01
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan. Rendszámtól függetlenül elsőbbsége van a puhatestűnek a zebrán.
2013. okt. 5. 20:02
 3/16 A kérdező kommentje:

Mindegy melyik oldalon all a gyalogos ? Nem Magyarorszagon

lakom.

2013. okt. 5. 20:02
 4/16 acelsziv ***** válasza:
100%
Mindegy. a KRESZ szerint a gyalogosnak elsőbbsége van és pont. Az, hogy te nem itt laksz és ezt nem tudod még nem mentesítő tény.
2013. okt. 5. 20:07
 5/16 A kérdező kommentje:
Ugyanigy odacsapnak a magyar autosnak is ha kulfoldon jar ?
2013. okt. 5. 20:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Pedig már kezdtem örülni ,erre kiderül ,hogy külföldön volt az egész :D
2013. okt. 5. 20:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mégis idehaza volt? Mindegy , végülis , át kell engedni a zebrán és kész.
2013. okt. 5. 20:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Inkabbugy mondanam ,odahaza volt.Vegul is a birsag ki lett fizetve.Csupan azt szerettem volna tudni lenyegeben,mindenkivel ilyen precizen alkalmazzak az eloirasokat.
2013. okt. 5. 20:16
 9/16 acelsziv ***** válasza:
ha meglátnak, akkor igen. Külföldön, pl Németo. a gyalogos fel is jelenthet rendszámmal az ilyenért és megy a bírság.
2013. okt. 5. 20:20
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a magyarokat is megbüntetik, ha külföldre mennek és szabálytalankodnak. Engem legutóbb idén nyáron Horvátországban azért büntettek meg 300 HRK-ra, mert egy rövid alagútban elfelejtettem felkapcsolni a tompított fényszórót. Pedig az alagút rendesen ki volt világítva. Horvátországban csak a téli időszámítás idején kötelező a tompított fényszóró használata, így könnyedén megfeledkezhet róla az autós.

Múltkor a kollégámmal Ausztriában belefutottunk az eddig számunkra ismeretlen IG-L (környezetkárosítás) sebességkorlátozásba. Kb. 200 EUR volt a büntetés. Hiába jeleztük, hogy számunkra ez ismeretlen fogalom, a szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.

2013. okt. 5. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!