0,32 -es légalkohol mérésnél vezettem az autómat vészhelyzetben. A jogositványomat elvették a rendőrök. A fiamhoz mentőt hivtak, de előállitottak az őrsön, és a fiam egyedül maradt az autóban a mentő kiérkezéséig. Jogosan jártak-e el?
Hát lehetett volna annyi bennük, hogy bekisérnek szirénázással.
Látszik, hogy nagyon mennek a pénzre, fontosabb az emberi életnél is a pénz.
Most is pl. nagyban trafipaxoznak ahelyett, hogy járöröznének, hogy biztonságos legyen az ország. Van épp elég bűnöző.
Az, hogy előállítottak és elvették a jogosítványod teljesen jogos.
Az, hogy a gyereket (kiskorú?) egyedül hagyták az autóban nem jogos. Az a tény, hogy egyértelműen rosszul volt csak fokozza ezt. Az nem elégséges, hogy mentőt hívtak hozzá.
Nem leszek népszerű, de demagóg igen, és majd nyomod is a pirosat - ami konkrétan nem érdekel - de 180-as systole és 16-os vércukor még senkit se ölt meg az alatt a 15-20 perc alatt amíg a mentő kiér! Ez nem olyan vészhelyzet, amiért ittasan kellene vezetned!
Fiad jól van? Igen? És attól elmúlik a diabétesze, ha feljelentgeted a rendőröket?
Most az szokott jönni, hogy én még nem aggódtam, a gyerekemért, pedig igen. Vittem már a rákbeteg gyerekemet citopéniásan éjjel a kórházba, és a feleségemet is szülni kétszer is. De még a sebességhatárokat is be tudtam tartani.
20:36
A kérdező álltal említett tüneteknek van kiváltó oka. A rendőrök nem orvosok hogy mérlegelhessék hogy egy rosszul lévő ember magárahagyható-e vagy sem.
"Az üzenet szövege: nem akarok járőrt jelentgetni.De:180-as vérnyomás akár agyvérzést is okozhat!"
Igen, okozhat.
Dörmögő,
persze, hogy oka van, de nem egyik pillanatról a másikra lesz a gyerek 120 kg, és áll le a veséje. Nekem pl. 40 év kitartó munkájába került az első infarktusom.
Jogosan vették el a jogsidat.
Egyébként inkább te veszélyeztetted a fiadat azzal, hogy ittasan szállítottad, nem a rendőrök, hogy a mentő kiérkezéséig az autóban hagyták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!