Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehetne kezdeni az indokol...

Mit lehetne kezdeni az indokolatlanul lassan hajtókkal?

Figyelt kérdés
Az elmúlt héten viszonylag sokat vezettem országúton. Máskor jellemzően autópályán megyek, most olyan helyeken jártam, ahol nincs autópálya. Naponta többször tapasztaltam, hogy autósok sokszor minden ok nélkül hajtanak a megengedettnél jóval lassabban. Szóval, ahol a KRESZ szerint 90-el lehet menni, jó minőségű, széles út van, nincsenek se biciklisek, se gyalogosok, se épületek az út mellett, száraz idő van, szóval minden körülmény adott ahhoz, hogy a 90-es tempót kihasználva közlekedjen az ember. Természetesen, aki teherautóval, esetleg valami ezer éves autóval van az oké, ne menjen 90-el, ha a járműve nem bírja. De rendszeresen tapasztaltam, hogy teljesen jó autókkal is 70-el mennek az ilyen szakaszokon és ez valami elképesztően veszélyes szerintem! Hiszem amikor az ember hosszú úton van, akkor azért nem mindegy, hogy 70-el vagy 90-el teszi-e azt meg, viszont megelőzni sokszor hosszasan nem lehet a szembeforgalom miatt. Mit lehetne kezdeni az ilyen sofőrökkel? Szerintem ugyanúgy kéne ezt büntetni, mint a gyorshajtást!
2015. júl. 12. 15:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Azt hiszem már leírtak mindent..Szedjél nyugtatót vagy hagyd abba a vezetést,ha nem bírsz megelőzni egy 70-el haladót. Hosszú távon is alig veszítesz 3-5 percet ha nem 90-el mész egy kis ideig. Aztán megfog az első piros lámpa és oda a "nagy" előnyöd.
2015. júl. 12. 23:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy úgy bírom a nagy előzőket..beelőznek 50 helyett 60-nal, utána meg nyomják a féket :) ezeknek az embereknek tényleg nyugtatót kéne szedni
2015. júl. 13. 09:15
 13/15 Alex Fly ***** válasza:
Esetleg idéznéd a KRESZből azt a pontot, amely szerint minden esetben mindenkinek kötelező az engedélyezett maximális sebességgel haladni? Mert én nem találtam...
2015. júl. 13. 11:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Valahol igazad van, mondjuk városban, ahol 50-nel lehet max menni, és mennek 25-tel. Tapasztaltam már ilyet.

De ahol lehet menni 90-nel, ott a 70 nem nagy gáz, ha 40-nel megy, akkor azt tényleg rossz. De nem tudjuk tényleg vannak-e vadak, vagy valamilyen indok.

Ilyenkor be kell nyelni, és adandó alkalommal megelőzni.

2015. júl. 13. 20:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Gyér forgalmú út, lakott területen kívül...

A körülményektől függően max 80-90-100 km/h-s sebességgel haladok.

Látom a tükörben, hogy mögöttem, a távolban jön egy gyorsabb jármű, határozottan közelít.

Két lehetőség van, vagy elengedem, vagy elkezdek vele versenyezni, hogy meg ne előzzön...

Véleményem szerint az ésszerű megoldás, ha elengedem, elveszem a gázt, s mire az illető utolér, lehet már csak 70-el haladok...

Én is indokolatlanul lassan hajtok?

Szerintem nem csak így segítem az előzést, amit mellesleg a KRESZ is előír (lassítás, jobbra húzódás)

2015. júl. 13. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!