Mit lehetne kezdeni az indokolatlanul lassan hajtókkal?
Néha van ilyen,meg kell előzni.
Viszont én csak olyanokat tapasztalok,hogy a megengedettel megyek pontosan,de ennek ellenére a mögöttem jövő le akar tolni és villog,Bp-en,vidéken egyaránt!Miért akar ő engem belekényszeríteni a szabályok megszegésébe?
Szerintem az ilyen tahókat kellene elsősorban megbüntetni!
Autóúton minimum 60km/h lehet menni.
"sokszor minden ok nélkül hajtanak a megengedettnél jóval lassabban."
Nem a megengedettnél lassabban, hanem a MAXIMÁLISnál lassabban. A kettő nem ugyanaz.
Nem kötelező 90-el menni. Honnan veszed, hogy a maximálisat kell kihasználni mindenkinek?
Gondolom, friss jogsis vagy, és most itt pampogsz, hogy milyen faxsza gyerek vagy te, hogy max. sebességgel mész.
Akármekkora forgalom mellett mondom olyan nincs, hogy 10 percen belül ne tudnál előzni.
De ha mégis akkor se tapadj rá annyira, hogy a követési távolságnak nem teszel eleget.
Ha lassan megy, akkor előzd meg vagy maradj le.
"De rendszeresen tapasztaltam, hogy teljesen jó autókkal is 70-el mennek az ilyen szakaszokon és ez valami elképesztően veszélyes szerintem!"
1. Honnan tudod egy pillantásra megállapítani egy autó pontos műszaki állapotát? Kérlek mesélj, most akarok másik használt kocsit venni.
2.Nem tudod ki vezeti azt az autót. Nem tudod mit szállít, nem tudsz róla semmit csak, hogy előtted halad.
3. 10 éve vezetek de nem tudom felfogni, hogy lakott területen kívül egy nálam lassabb mögé megérkezve mi lehet elképesztően veszélyes abban, ha nálam lassabb. Ha tudom megelőzöm, ha nem tartom a követési távolságot és várok addig amíg megelőzhetem. Lehet addig le is fordul valamerre.
Autópályán találkoztam már belső sávban cammogóval, fogalmam sincs mennyivel mehetett, de nagyon lassan haladt én meg 138 körül érkeztem mögé. De még ott sem volt semmi elképesztően veszélyes, nem kellett hirtelen vész fékezni vagy ilyesmi.
70-nel megy 90 helyett? Húha, de sok időt vesztesz, ha mögötte maradsz két percig, egek!
Mindenkinek joga van olyan sebességet választani, amennyit a megengedett kereteken belül biztonságosnak érez. Ha ez neked kevés, akkor az alkalmas pillanatban megelőzöd. Ennyi. Csak nagyon legyél észnél előzéskor.
A téma már sokszor előkerült itt, van, aki úgy fogalmaz: a lassan haladók okozzák a baleseteket, mert előzésre kényszerítenek. De ez baromság. Az előzés mindig is csak egy lehetőség, nem kötelező. A közúti közlekedésben eleve az a fontos, hogy mindenki biztonságban célba érjen. Nem pedig az, hogy mindenki gyorsan célba érjen.
Én még nem adtam volna neked jogsit ilyen mentalitással, mert éretlen vagy rá.
Remélem, nem fogunk találkozni sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!