Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hova fordulhat a magyar...

Hova fordulhat a magyar állampolgár ha indokolatlanul büntettek meg?

Figyelt kérdés

Üdv!

Több részletet nem igen szeretnék megosztani, viszont nagyon sok orvosi kezelésen vettem részt és sok új gyógyszert kaptam az elmúlt 3 napban. Az elmúlt 3 hétben meg folyamatosan orvoshoz jártam.

A lényeg, úgy szédültem fel a villamosra, hogy leülhessek mikor RÖGVEST oda lép az ellenőr hogy kéri a jegyem, vagy bérletem, mondom kérem fogadja el a jegyet amit már akkor a kezemben tartott pénztárcámból húztam elő. Az ellenőr tiltakozott, 16.000 forint a büntetés, nagyon rossz anyagi helyzetem miatt meg hogy még tanuló vagyok kaptam nagy megszánásból 1 hónap haladékot. Hova terjeszthetem tovább, ha biztosan tudom bizonyítani percre pontosan a napomat, hetemet hogy milyen kínszenvedés volt számomra. Hangsúlyozom olyan megállóban álltam ahol nem tudtam leülni éppen hogy felszédelegtem mert már nem is kaptam levegőt, erre oda lép AZONNAL ahogy leültem!

Köszönöm előre is!

2014. márc. 28. 20:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

Legközelebb próbáld ki, hogy felszálláskor lyukasztasz RÖGVEST így leülés után nem lesz probléma, hogy RÖGVEST odaugrik egy ellenőr. Esetleg, ha úgyis sokat utazol, akkor bérlet.

Ennyi erővel én ezentúl mindig jegy nélkül utazom, és mindig úgy szédülök fel a trolira.....

2014. márc. 28. 20:19
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
Ha ennyire rosszul voltál, minek is szálltál fel a villamosra egyáltalán? Az nem gyengélkedő, hanem tömegközlekedési eszköz.
2014. márc. 28. 20:26
 3/17 A kérdező kommentje:
Bizonyára még nem voltál olyan rosszul, mint ahogy sok időstől hallhattad hogy éppen elért egy széket, mielőtt össze esett volna, hét én már 18 éves koromra ebben kell éljek... 4 gyűjtő jegyet tudok felmutatni az elmúlt 5 hónapból, illetve addig míg az asztma után járt az állami Budapest hatályos bérlet mindig nálam volt, jelenleg is 3 jegy volt nálam a papír a bal zsebemben volt mert akkor jöttem az orvostól, 400 méter innen a suli, nem járok beljebb csak most járkáltam. A jegypénztáros is meg tudja mondani hogy 5db jegyet vettem amiből 2. használtam is az utóbbi 3 napban! Ennyire nem számítanak az adatok? Hogy mindent bizonyítani tudok? Valóban csak azoknak lehet mentelmük, akik milliárdokat loptak Magyarország kasszáiból? Nem a 16.000 befizetését akarom elkerülni, enyhítéshez szeretnék folyamodni, 16.000 forintot keres meg édesanyám 2 hét alatt, egyedül nevel, édesapám elhunyt, anya most jelenleg álláskereső, és túlkorossága miatt nem alkalmazzák. Enyhítést sem lehet kapni?
2014. márc. 28. 20:30
 4/17 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem 21.300 forint ráadásul az összes gyógyszerem amit ki kellet váltani egyszerre mivel a kezeléshez együttes hatásuk kell.
2014. márc. 28. 20:34
 5/17 A kérdező kommentje:
És azért szálltam fel, mert a ház lábánál tesz le, ahol csak bemegyek a kapun de még akkor is 10 emeletet kell lifteznem. Én nem kezdtem el szólózni, teljesen készséges voltam az ellenőr hölggyel akik csak ketten voltak, mert nem őket hibáztatom, de nem jó ez így mi nem tudunk anyukámmal 16.000 forintot kifizetni :( Kérlek ne szidjatok, csak javaslatot kérnék hogy nem fordulhatok -e valakihez aki a papírok és minden bizonyíték alapján tud ítélni? Nem csak haladékot tud adni? :(
2014. márc. 28. 20:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

"5db jegyet vettem amiből 2. használtam is az utóbbi 3 napban!"

Közben meg naponta legalább négyszer utaztál!

Tedd a szívedre a kezed: nem így volt?

Ha meg ilyen súlyos az asztmád, akkor kérj az Államkincstártól egy kártyát, és nem kell bliccelned többet!

2014. márc. 28. 20:42
 7/17 A kérdező kommentje:
Az asztmám pont 6% -al "jobb" mint ami alatt már kaphatnám. Az első napon kellett 2 jegyet az oda vissza útra amit a 196 busszal tettem meg a másik 2 napon a háziorvoshoz mentem aki 3 háztömbnyire van, ezt természetesen gyalog.
2014. márc. 28. 20:45
 8/17 A kérdező kommentje:
Még mentségemre szóljon 2 kedves jegyellenőrrel még januárban ismerkedtem meg a 7E buszon, mikor éppen fenyegették őket és segítettem nekik, egy új mercédesz buszon, amin kamera is van, ezt nem azért mondom, de én valóban !!mindíg!! amikor járművet vettem igénybe volt nálam a használatára jogosító jegy melyet használtam is. Ez az első baklövésem az életben, amit nem vethetek ki másra de megint csak azt kérném, közben amit én is keresek, hogy nincsen olyan hely ahova fordulhatnék ezzel a problémámmal? :(
2014. márc. 28. 20:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Téged egyáltalán nem jogtalanul büntettek meg. Mi ebben a jogtalan? Az hogy rosszul voltál???
2014. márc. 28. 21:17
 10/17 anonim ***** válasza:
Egyet tudsz tenni kérsz mérséklést levélben. leírod mi történt veled hátha enyhítenek.
2014. márc. 28. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!