Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hova fordulhat a magyar...

Hova fordulhat a magyar állampolgár ha indokolatlanul büntettek meg?

Figyelt kérdés

Üdv!

Több részletet nem igen szeretnék megosztani, viszont nagyon sok orvosi kezelésen vettem részt és sok új gyógyszert kaptam az elmúlt 3 napban. Az elmúlt 3 hétben meg folyamatosan orvoshoz jártam.

A lényeg, úgy szédültem fel a villamosra, hogy leülhessek mikor RÖGVEST oda lép az ellenőr hogy kéri a jegyem, vagy bérletem, mondom kérem fogadja el a jegyet amit már akkor a kezemben tartott pénztárcámból húztam elő. Az ellenőr tiltakozott, 16.000 forint a büntetés, nagyon rossz anyagi helyzetem miatt meg hogy még tanuló vagyok kaptam nagy megszánásból 1 hónap haladékot. Hova terjeszthetem tovább, ha biztosan tudom bizonyítani percre pontosan a napomat, hetemet hogy milyen kínszenvedés volt számomra. Hangsúlyozom olyan megállóban álltam ahol nem tudtam leülni éppen hogy felszédelegtem mert már nem is kaptam levegőt, erre oda lép AZONNAL ahogy leültem!

Köszönöm előre is!

2014. márc. 28. 20:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, pont most találtam én is, hogy lehet ilyen formában felvenni velük a kapcsolatot. Mert sajnos a telefonos hölgy nem igen értette meg hogy a közel 10 millió emberből valóban van olyan akinek tényleg összejön minden, és csak azt hajtogatta, hogy ő nem érti mi akadályozott meg abban, hogy ahogy felszállok, miért nem lyukasztok, igazat adtam de igaz, hogy magamat ismétlem, nekem tényleg összejött minden, nem hivatkozom alaptalan dolgokra, az nekem sem tetszene, hogy akárki csak úgy valamit kitalálna és már el is engednék neki a büntetést.
2014. márc. 28. 21:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez az "eset" három-négy havonta előjön beteg emberekkel, 40 hetes terhes kismamákkal, fáradt idősekkel, és minden alkalommal megállapítom ,hogy belefér a top3-as kifogások közé, hanem az első helyezett!
2014. márc. 29. 07:18
 13/17 anonim ***** válasza:
Elsődlegesen a szolgáltató ügyfélszolgálatához fordulhatsz, de jogi útra is terelheted az ügyet. A leírás alapján azonban nincs sok esélyed.
2014. márc. 29. 11:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Na jó, akkor bocs!

Viszont a betegségedre jobban felkészülhetnél, az nem megoldás, hogy lépten-nyomon rosszul leszel! A jegyet meg készítsd ki legközelebb, és ha szarul vagy kérj meg valakit, hogy lyukasszon helyetted!

Szimulálhattál volna egy komolyabb rosszullétet, ha mentőt kell hívni biztos elmarad a pótdíjazás!

:)

2014. márc. 29. 12:18
 15/17 A kérdező kommentje:

Ledolgozhatom közmunkában!!! :))))

Ennek nagyon örülök!!

De amúgy nem lehetne, de nagyon sok dolgot tudtam felmutatni, ami miatt azt mondták egye fene! Választhattam hogy egy hónapra bontják fel, a 16.000 forintot, vagy közmunka.

Csak egyet nem értek, ha ez normális esetben nem lehetséges, akkor nem igazságos a többi büntetett számára. Mivel sokkal nagyobb büntetést elkövetők megkapják ezt a lehetőséget... :(

2014. ápr. 1. 22:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért arra kíváncsi leszek, hogy ilyen szintű betegeskedés mellett te hogyan fogsz közmunkázni, ha félóránként rosszul leszel..
2014. ápr. 2. 08:27
 17/17 A kérdező kommentje:
A közmunkát a ehónap végétől kell majd végeznem, addigra biztosan javul a helyzet, mert mint írtam 3 hete (most már lassan 4)nagyon beteg vagyok, de a gyógyszerek használnak. Vannak átmeneti időszakok, utána meg mintha nem is lennék asztmás. :)
2014. ápr. 2. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!