Ki a felelős ebben az esetben, ha belémhajtottak?
Egy mellékútról szándékoztam lekanyarodni dűlőútra, amikor egy autó hátulról az autómnak hajtott. A sofőr állítja, hogy nem indexeltem. Én kicsit sokk alatt nem emlékszem, de mindig indexelek egyébként. Nem hívtunk rendőrt.
Ki a felelős ilyenkor?
Na most álljunk egy szóra...a balra kanyarodó-balról előzős baleseteknél a felelősség megállapítása a legnehezebb. Itt, ha jól értem, Te balra akartál kanyarodni, nem emlékszel, hogy működtetted-e az irányjelződet balra, de elmondásod szerint azt mindig szoktad. Neked közvetlen a balra bekanyarodás előtt meg kellett volna győződnöd, hogy járművedet másik jármű nem kezdte meg előzni.
Előzési pozíciónak vesszük, ha az előzni kívánó jármű áttért a bal oldalra és ezáltal felvette az előzési pozíciót. Tehát ha még a te sávodban volt akkor még nem volt ebben a helyzetben, tehát a követési távolságot kellett volna megtartania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!