Ki a felelős ebben az esetben, ha belémhajtottak?
Egy mellékútról szándékoztam lekanyarodni dűlőútra, amikor egy autó hátulról az autómnak hajtott. A sofőr állítja, hogy nem indexeltem. Én kicsit sokk alatt nem emlékszem, de mindig indexelek egyébként. Nem hívtunk rendőrt.
Ki a felelős ilyenkor?
Ha balra kanyarodásról volt szó, és te tényleg indexeltél, de mégis elkezdett előzni, attól még nem feltétlenül 100%-ban ő a hibás, mivel a kanyarodás megkezdése előtt neked is be kell nézned a visszapillantóba, és meggyőződnöd, hogy kanyarodhatsz. Persze, ha nem is indexeltél, akkor teljes mértékben a te hibád, így viszont tipikus 50-50%.
Ha csak simán hátulról beléd megy, úgy, hogy te a lassításon kívül semmilyen manővert nem végeztél, akkor ő a hibás, függetlenül attól, hogy indexeltél-e, mennyire hirtelen fékeztél, stb. De ha jól értem, itt nem erről van szó.
Arra írtam hogy bukta, hogy valószínüleg neked fizetett volna a biztosító. Ne menjünk bele hogy mi az oka (ő hibája volt, ivott, stb), de valami miatt neki az volt a jó ha papírozás/rendőr nélkül elhagyjátok a helyszínt, pedig nem is értettetek egyet a bekövetkezett baleset felelősségében.
Ha az én kocsimat törik meg és nem értünk egyet, semmiképp nem hagyom el a helyszínt mielőtt egy baleseti bejelentőt nem töltünk ki, mivel utólag már nehéz bizonyítani a történteket.
Pár hete faterom elé kanyarodott ki egy csaj, egyértelmű volt a helyzet, de telefonált a nő egyet és utána már másképp adta elő a sztorit. Rendőrt hívott magára, úgyhogy büntetést is kapott.
Baleset esetén papírok nélkül tilos elhagyni a helyszínt mert sok a gerinctelen ember!
Csodák léteznek, örülök hogy vannak ilyen emberek.
A felelősségről mit írtatok? Van olyan rublika, ahol le kell írno hogy vàllalod vagy nem
Hát az úgy xar ügy - nem sok értelme van a baleseti bejelentőnek felelősségvállalás nélkül. Ilyenkor kellett volna a rendőrségi helyszínelés, hogy később a biztosítónál ne mondhasson mindenki azt, amit akar.
Akkor módosítok, mégis megszivatott a vénlány!
De az semmit nem ér.
Egy dolgot jegyezz meg, következő koccanásnál jól jöhet:
Ha baleseted van akkor az autót SE ELŐRE SE HÁTRA! Ott hagyod az út közepén ha kell egész addig, amíg:
- Egyik fél ÍRÁSBAN elismeri a felelősségét
- A rendőrség kiérkezik és helyszínelnek
Hiába fotóztad le a kocsikat, te állítod majd, hogy indexeltél balra ő meg belédjött. Ő meg azt állít amit akar. Pl.: hogy nem indexeltél, pl, hogy ő előzött téged te meg bevágtál elé, pl, hogy simán az út szélén álltál és bevágtál elé... A végeredmény mindig ugyan az, csak utóbbi esetekben te vagy a felelős.
És mivel senki nem tud bizonyítani majd semmit így neked nem fizet a biztosító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!