Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a felelős ebben az esetben,...

Ki a felelős ebben az esetben, ha belémhajtottak?

Figyelt kérdés

Egy mellékútról szándékoztam lekanyarodni dűlőútra, amikor egy autó hátulról az autómnak hajtott. A sofőr állítja, hogy nem indexeltem. Én kicsit sokk alatt nem emlékszem, de mindig indexelek egyébként. Nem hívtunk rendőrt.

Ki a felelős ilyenkor?

2015. máj. 29. 23:00
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Ha balra kanyarodásról volt szó, és te tényleg indexeltél, de mégis elkezdett előzni, attól még nem feltétlenül 100%-ban ő a hibás, mivel a kanyarodás megkezdése előtt neked is be kell nézned a visszapillantóba, és meggyőződnöd, hogy kanyarodhatsz. Persze, ha nem is indexeltél, akkor teljes mértékben a te hibád, így viszont tipikus 50-50%.

Ha csak simán hátulról beléd megy, úgy, hogy te a lassításon kívül semmilyen manővert nem végeztél, akkor ő a hibás, függetlenül attól, hogy indexeltél-e, mennyire hirtelen fékeztél, stb. De ha jól értem, itt nem erről van szó.

2015. máj. 30. 20:07
 22/33 Beviz Elek ***** válasza:

Arra írtam hogy bukta, hogy valószínüleg neked fizetett volna a biztosító. Ne menjünk bele hogy mi az oka (ő hibája volt, ivott, stb), de valami miatt neki az volt a jó ha papírozás/rendőr nélkül elhagyjátok a helyszínt, pedig nem is értettetek egyet a bekövetkezett baleset felelősségében.

Ha az én kocsimat törik meg és nem értünk egyet, semmiképp nem hagyom el a helyszínt mielőtt egy baleseti bejelentőt nem töltünk ki, mivel utólag már nehéz bizonyítani a történteket.

Pár hete faterom elé kanyarodott ki egy csaj, egyértelmű volt a helyzet, de telefonált a nő egyet és utána már másképp adta elő a sztorit. Rendőrt hívott magára, úgyhogy büntetést is kapott.

Baleset esetén papírok nélkül tilos elhagyni a helyszínt mert sok a gerinctelen ember!

2015. máj. 31. 06:30
 23/33 A kérdező kommentje:
Én megkezdtem a fordulást, ő pedig hátulról belém jött. Szerintem ez írja le helyesen mi történt és a sérülések is szerintem ezt támasztják alá. Azonnal lefordultunk az útról, hogy ne zavarjuk a közlekedést. Tükörbe néztem, irányjelzőt használtam, lassan mentem, elkezdtem fordulni, ő mögöttem jött nálam nagyobb sebességgel és belém koccant, idős hölgyről van szó. Azt, hogy minimálisan átlépte-e a felező vonalat, ezt nem tudom, de szerintem egyszerűen hátulról belém jött, miközben én fordultam.
2015. máj. 31. 08:37
 24/33 A kérdező kommentje:
Telefonszámot cseréltünk, és tegnap ki töltöttük a baleseti bejelentőt, azt ikszelte be rajta, hogy hátulról nekiütközött. Azt hogy sávot váltott, illetve azt hogy előzött nem ikszelte be. Mindezt higgadt fejjel töltöttük ki egy cukrászdában, nem sietve. Ebben ezek szerint egyet értünk, hogy hátulról belém hajtott. Remélem ezen nem is fog későbbiekben változtatni, ha megkérdezi a kárszakértő. Csak az indexelésben nem értünk egyet ezek szerint.
2015. máj. 31. 09:00
 25/33 Beviz Elek ***** válasza:

Csodák léteznek, örülök hogy vannak ilyen emberek.

A felelősségről mit írtatok? Van olyan rublika, ahol le kell írno hogy vàllalod vagy nem

2015. máj. 31. 09:27
 26/33 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy szerencséd van, hogy nem egy sumák valakit fogtál ki, mert simán leléphetett volna! örülj neki!
2015. máj. 31. 09:28
 27/33 A kérdező kommentje:
25-ös: egyiken sem vállaltuk, nem írtunk oda.
2015. máj. 31. 09:45
 28/33 anonim ***** válasza:

Hát az úgy xar ügy - nem sok értelme van a baleseti bejelentőnek felelősségvállalás nélkül. Ilyenkor kellett volna a rendőrségi helyszínelés, hogy később a biztosítónál ne mondhasson mindenki azt, amit akar.

Akkor módosítok, mégis megszivatott a vénlány!

2015. máj. 31. 09:49
 29/33 A kérdező kommentje:
Mondjuk lefényképeztem a sérült autókat a telefonommal a balesetkor, rendszámmal. Ezért annyira nem tudott volna lelépni, ha le akar. Szerintem.
2015. máj. 31. 09:49
 30/33 anonim ***** válasza:

De az semmit nem ér.

Egy dolgot jegyezz meg, következő koccanásnál jól jöhet:

Ha baleseted van akkor az autót SE ELŐRE SE HÁTRA! Ott hagyod az út közepén ha kell egész addig, amíg:

- Egyik fél ÍRÁSBAN elismeri a felelősségét

- A rendőrség kiérkezik és helyszínelnek

Hiába fotóztad le a kocsikat, te állítod majd, hogy indexeltél balra ő meg belédjött. Ő meg azt állít amit akar. Pl.: hogy nem indexeltél, pl, hogy ő előzött téged te meg bevágtál elé, pl, hogy simán az út szélén álltál és bevágtál elé... A végeredmény mindig ugyan az, csak utóbbi esetekben te vagy a felelős.

És mivel senki nem tud bizonyítani majd semmit így neked nem fizet a biztosító.

2015. máj. 31. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!