Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a felelős ebben az esetben,...

Ki a felelős ebben az esetben, ha belémhajtottak?

Figyelt kérdés

Egy mellékútról szándékoztam lekanyarodni dűlőútra, amikor egy autó hátulról az autómnak hajtott. A sofőr állítja, hogy nem indexeltem. Én kicsit sokk alatt nem emlékszem, de mindig indexelek egyébként. Nem hívtunk rendőrt.

Ki a felelős ilyenkor?

2015. máj. 29. 23:00
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Betonúton történt a baleset, a dűlő amire kanyarodni szerettem volna földút, de még betonúton voltunk (éppen csak balra állt kicsit az autó), szerintem én idexeltem, és miközben fordultam hátulról csattanást hallottam, neki az autója eleje tört meg a jobb oldali lámpa mellett, nekem a hátulja horpadt be a bal oldali lámpa alatt. Ő állította, hogy nem indexeltem, én pedig azt hogy indexeltem. Rendőri intézkedés nem történt, igazából a beleseti bejelentőt sem töltöttük ki (mert egyikünknél sem volt), cseréltünk telefonszámot, hogy később majd kitöltjük, a beleset külterületen történt. Szemtanú nincs. Ő mondta, hogy ne hívjunk rendőrt, ez hiba volt, mert egyszerűbb lett volna az eset.
2015. máj. 30. 08:50
 12/33 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Bukta a dolog. Szerinted ő miért nem akart rendőrt hívni?

Nem volt jogsija? Ivott? Lejárt a műszaki? Ő hibázott és meg akarta úszni?

Nem értettetek egyet a felelősségben, de nem akart rendőrt hívni, majd megoldjátok később. Aha... Tanulópénznek jó volt.

2015. máj. 30. 09:17
 13/33 A kérdező kommentje:
Azt hogy érted, hogy bukta?
2015. máj. 30. 09:18
 14/33 A kérdező kommentje:
Mármint szerinted így a biztosító neki fog igazat adni? Nekem egyébként volt casco az autón, csak céges a kocsi.
2015. máj. 30. 09:24
 15/33 anonim ***** válasza:
De előzésben volt a másik autós? Vagy csak haladt mögötted? Egyébként a rendőrség még mindig bevonható, a törések helyéből is kideríthető a történet.
2015. máj. 30. 09:50
 16/33 A kérdező kommentje:
Félig előzésben volt, én félig kanyarodva (ezért nem az oldalának ment neki, hanem a bal lámpa alatti területet horpasztotta be). De ugye ha indexeltem, nem kezdhetett volna bele előzésbe, csak ő azt állítja, hogy nem indexeltem. Szerintem éppen ezért, ha ő ragaszkodik az állításához, akkor nem lehet bebizonyítani ki volt a felelős, mert nyilván én azt mondom, hogy indexeltem. Szerintetek nem így van? Persze ez feltétlen senkinek se lenne jó.
2015. máj. 30. 10:13
 17/33 A kérdező kommentje:
Ha ő kezdett volna bele hamarabb az előzésbe, és mellettem haladt volna és én húzom rá az autót, akkor az én autóm eleje törik meg, és az neki az oldala. Ez egyértelmű helyzet. Viszont mivel nekem a bal hátsó oldalam, neki meg a jobb oldala tört meg, ez szerintem már nem egyértelmű helyzet. Nekem amúgy pont holteremben volt, a tükörben nem láttam.
2015. máj. 30. 10:21
 18/33 A kérdező kommentje:
Szerintem azért nem egyértelmű, mert én azt állítom indexeltem, az autója nem mellettem volt, én kanyarodhattam ki elsőnek, és a kocsi hátulját kapta el. De nyilván kicsit sokkos voltam, minden gyorsan történt, de valahogy így történhetett.
2015. máj. 30. 10:23
 19/33 anonim ***** válasza:

Úgy érti, hogy bukta, hogy mivel nem ismerte el senki a felelősségét, nem írtatok papírt és nem történt helyszínelés sem, hanem mindenki szépen hazament ennyi volt. A másik azt mond, amit akar, bizonyítékod nincs (akár ki is javíthatja az autóját és letagadhatja azt is, hogy valaha látott volna).

A biztosító nem fog fizetni. Nyilván azért nem akart rendőrt hívni a másik fél, mert tudta, hogy ő a hibás. És mivel te ilyen naív vagy meg is úszta. Ebből legközelebb tanulj...

2015. máj. 30. 15:54
 20/33 anonim ***** válasza:
Egyáltalán, a telefonszámot, amit adott felhívtad már? Lehet nem is él vagy nem is az övé...
2015. máj. 30. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!