Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az oroszok miért nem tudnak...

Az oroszok miért nem tudnak vezetni normálisan?

2015. máj. 24. 22:24
1 2
 11/17 Dörmögő ***** válasza:
36%

Kedves kérdező. Csak nem tele vagyunk előítéletekkel? Mert csak az egyik oldalt nézzük, és ebből minden következtetés levonható? Miközben lehet hogy a többi országban is lehetne ilyen válogatásokat csinálni ha lennének videofelvételek. Ha már ezt a sok szart megnézted akkor nézd már meg ezt is.

[link]

2015. máj. 25. 08:40
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

10. Hol jártál te Oroszországban ha a magyarokhoz képest szabálykövetőknek tartod őket? Elment az eszed. Én már szinte minden európai országban jártam, EU - ban és azon kívül, az Urálon túl is. Messze a ruszkiknál a legrizikósabb a közlekedés.

Szmolenszktől elmentem egyszer Tyumenyig, legalább 30 (!) járművet láttam ezen az egy úton árokban, ripityára törve.

Ha dugó van kifelé Moszkvából az árokban, parkos, fás, bokros területen, a járdán is előznek, tülekednek, viszik el a tükrödet, nem csak személyautók, kamionok, buszok is.

Balra kanyarodó sávba besorolsz, várod, hogy váltson a lámpa, erre még húszan melléd, eléd, rád állnak (sáv csak egy van) és egyszerre indul mindenki mikor zöldre vált.

Olyan dolgokat simán megcsinálnak, ami Magyarországon elképzelhetetlen.

2015. máj. 25. 09:59
 13/17 anonim ***** válasza:

Én azért mégsem szűkíteném le ezt a kört az oroszokra. Nyilván más-más szabálytalanságok gyakoribbak egyik vagy másik országban, de alapvetően Olaszországban, Boszniában, Szerbiában, Albániában, Görögországban, Törökországban, Bulgáriában is elég meredek dolgokat tapasztaltam - csak ezekben az országokban nincs annyi regisztrátor, mint a hatalmas Oroszországban. (Ahol egyáltalán nem kötelező a kamera, csak a jogrendszer nem működik elég jól és olykor bizony több száz dollárral szemben kell versenybe szállnia az amúgy vétlen félnek - na ehhez nem árt egy videó az esetről.)

Az okok egyszerűek: a privát gépjárműhasználat más európai országokhoz képest jóval korlátozottabb volt a szocializmus idején. Így relatíve kevesen vezettek és kiváltságként kezelték azt, hogy autózhatnak. Ez aztán szépen beépült a társadalom kollektív tudatalattijába és ennek megfelelően viszonyulnak egymáshoz és a szabályokhoz is.

Megjegyzem, a nagy többség ennek ellenére szabályosan vezet, csak akkora a szabálytalsnkodók aránya, hogy az már érzékelhetően rontja a morált és a baleseti statisztikákat.

2015. máj. 26. 07:44
 15/17 A kérdező kommentje:
14 Hát nem. :D Minden második szavuk egyébként az, hogy ku*rva. Vajon náluk is azt jelenti? :D
2015. jún. 6. 19:03
 16/17 A kérdező kommentje:
Azért az meglep, hogy a lengyeleknek van pénzük ilyen kocsikra. Elvileg csóróbb ország mint Magyarország.
2015. jún. 6. 19:06
 17/17 anonim válasza:
Náluk értelmetlen a kresz, plusz buták mint a segg ezért van sok karambol:)
2017. ápr. 4. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!