Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hol tanulhatok meg NORMÁLISAN...

Hol tanulhatok meg NORMÁLISAN vezetni?

Figyelt kérdés
Forgalmi vizsga megvolt, jogsi intéződik. Mégis úgy érzem, hogyha helyzet van, csak bambán bámulnék magam elé. Nem kell megróni, csak a kötelező 30 órát vezettem le, ami valójában ugye nem annyi. Mindegy is, szeretnék úgy megtanulni közlekedni, ha helyzet van, megtanuljam azt normálisan lereagálni. Mit javasoltok? A "neked nem való autó" megnyilvánulásokra nem vagyok kíváncsi, én legalább őszinte vagyok és nem akarom sem magamat, sem mást veszélyeztetni.
2012. jún. 29. 18:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hol laksz?

Itt ahol én lakom,itt van arra is lehetőség, hogy egy szimulált pályán jeges,vizes,havas stb. útviszonyok között is vezethess, ezt egy autókkal,autóvezetéssel foglalkozó rádiós műsor vezetőjétől tudom.

2012. jún. 29. 18:08
 2/13 anonim ***** válasza:
ja, nyáron is...
2012. jún. 29. 18:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! neten én is találtam ilyesmit, de hogy másfél óra kevés erre a mutatványra, az sztem biztos... Amúgy Bp-i vagyok.
2012. jún. 29. 18:13
 4/13 anonim ***** válasza:
csak a forgalomban tudsz rendesen belerázódni a vezetésbe. az a 1,5 órás gyakorlat meg arra jó hogyha egyszer télen megindul a kocsi valamerre legalább tudd hogy mit merre tekerj. de vannak 8-10 órás tanfolyamok is igaz horror összegért.
2012. jún. 29. 18:36
 5/13 anonim ***** válasza:

el kell keserítselek. ez a gyakorlatban jön meg.

menj vezetgetni ismerőssel, aki szívesen magyaráz neked, megtanít a trükkökre, fogásokra, h milyen helyzetben mi a legjobb.

én a páromtól tanultam meg igazán vezetni, később mentem csak tanfolyamra.

folyamatosan mondta, h mit csináljak, dicsért ha jó voltam, de nem üvöltött, ha valami kis gixer történt. azért persze nem törtem meg a kocsit.

először csak a gyakorlati részt vettük egy kis, szinte forgalom nélküli területen esténként. aztán mikor már biztos voltam magamban, mondtam, h merészkedjünk húzósabb terepre.

a Lágymányosi hídon szaggattam 70nel, de nekem már az nagy előrelépés volt, h fel mertem tenni ötösbe :D

szóval kb 2 hónapig autóztam jogsi nélkül, és izzadtam mint örömlány a templomban, mikor megláttam a sünöket.

szinte el sem hiszem, h mostmár végre van jogsim, de legalább merek teljesen egyedül vezetni, csak legyen aki navigál :D tájékozódásból elég béna vagyok, a megszokott utakon jól nyomom, de ismeretlen helyen még bizonytalan vagyok.

furcsa amúgy, hogy elsőre meglett a jogsid így, nekem meg sokadszorra... az élet igazságtalan.

2012. jún. 29. 18:38
 6/13 anonim ***** válasza:
bizony vezess,minél többször,sokat,és lehetőleg esőben is (bár elnézve az időjárás előrejelzést,egy darabig nem lesz....),mert másabbak a körülmények akkor,mint száraz időbe.valakit azért magad mellé ültess be,olyat persze,aki tud is vezetni. :)az amit megtanulsz az oktatódtól,elég a vizsgára,de igazából vezetni akkor tudsz majd,ha pár 100 km leautózol saját magad. :D
2012. jún. 29. 19:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Eleinte kevésbé forgalmas helyre (és időben) menj ki, aztán ahogy egyre biztosabban megy, mehetsz a húzósabb helyekre.

(Budapesten van pár hely ahol nagyon rossz vezetni, kezdésnek a külső, kevésbé forgalmas részeket ajánlom!)

2012. jún. 29. 20:03
 8/13 A kérdező kommentje:
#5-nek. Bemagolod ugye órákon az útvonalakat és végigmész rajta. Akkor van gond, ha olyan helyekre mész, ahol nem voltál még. Ezért sikerült, szerencsém volt.
2012. jún. 29. 20:48
 9/13 A kérdező kommentje:
#7.! Én is erre gondoltam...Első körben melózni fogok járni, azt is csak hajnalban, jóval 6 óra előtt, meg másnap haza. Majd belejövök...
2012. jún. 29. 20:51
 10/13 anonim ***** válasza:

nem tudom honnan veszed, h bemagolom a dolgokat. nekem nagyon fontos, hogy a gyakorlatban csináljam a dolgokat, az elmélethez nem vagyok olyan okos mint pl te :P

vezess sokat, lesz rutinod.

lehet, h szarul tájékozódom, de sok balesetveszélyes helyzetet kivédtem már. nem baj, az én bajom még orvosolható GPS-sel :D

2012. jún. 29. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!