Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hol tanulhatok meg NORMÁLISAN...

Hol tanulhatok meg NORMÁLISAN vezetni?

Figyelt kérdés
Forgalmi vizsga megvolt, jogsi intéződik. Mégis úgy érzem, hogyha helyzet van, csak bambán bámulnék magam elé. Nem kell megróni, csak a kötelező 30 órát vezettem le, ami valójában ugye nem annyi. Mindegy is, szeretnék úgy megtanulni közlekedni, ha helyzet van, megtanuljam azt normálisan lereagálni. Mit javasoltok? A "neked nem való autó" megnyilvánulásokra nem vagyok kíváncsi, én legalább őszinte vagyok és nem akarom sem magamat, sem mást veszélyeztetni.
2012. jún. 29. 18:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem megbántani akartalak, pont arra akartam célozni, hogy a vizsga nem nagy cucc, mert azon gyakorol az ember.
2012. jún. 29. 21:24
 12/13 anonim ***** válasza:

ha van olyan ismerősöd, rokonod, aki jól vezet, esetleg nem csak B-s jogsija van hanem nagygépre is, az pár óra alatt úgy meg fog tanítani közlekedni, hogy csak na.

ezek mellett jobb esetben megtanulsz úgy vezetni hogy oda is találj ha ismeretlen helyre mész, pl. gps nélkül, táblákból, egyéb jelzésekből.

aztán tanítani fog neked egy kis közlekedési morált is(pl. átlagnál szűkebb kereszteződes, ahonnan jössz oda pl. egy busz fog bekanyarodni, akkor megkönnyated annyival a dolgát hogy teljesen lehúzódsz.)

ezeket mind a tapasztalt, nagyketegóriás vezetőktől tanulod meg.

én is így voltam, apám pár órás vezetés alatt úgy megtanított közlekedni, a szabályok nem mindig betartásával, hogy biztonságosan vezetek, 1 éves jogsival.

2012. jún. 29. 21:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Sok tízezer km után fogsz normálisan vezetni, mármint úgy, hogy hirtelen helyzetben is jól reagálj.

Kövezzetek meg, de ha a helyén kezeled, autóversenyeken készült on-board nézetű videók és a játékok is sokat segítenek! Ismétlem a helyén kezelve, mert sok autós játék mondjuk félig sem közelíti meg a valóságot.

Ellenkormányozni pl játékból tanultam meg. Nem öndicséret, csak tények. Apuval földúton voltunk, gyakoroltunk. Kérdezte tudom-e, mit kell csinálni ha elindul a kocsi hátulja. Mondom viccelsz barátom, a Need for Speed-ben megtanultam:D:D:D Aztán kipróbáltuk, a jó csúszós homokon. Hát nem mondom, hogy olyan profi voltam, de megfogtam a Ladát derékszögű kanyarban/utána. Akkor mondta Apu, hogy na most már elhiszi, hogy normálisan reagálok majd később is:)

Meg az is fontos, hogy jól dönts adott helyzetben, ezt nem lehet tanulni, max tapasztalat után feltételezni, mi fog történni.

Pl egyszer hülye voltam, egyedül mentem Szeged felé, és babráltam az mp3 lejátszómat. De annyira belemélyedtem, hogy egyszercsak a kocsi jobb oldali kerekei a füvet kezdték el szaggatni az út helyett:D Hajjaj mondom, mp3 lejátszó eldob. És valahogy ráéreztem, most nem az a teendő, hogy amilyen gyorsan csak lehet balra tekerem a kormányt. Szépen, gázelvétel mellet fokozatosan hoztam vissza az autót az útra. Nem is dobott meg, nem is csúsztam át szembesávba. Menj ki elhagyatott utakra pl Édesapáddal. Ott gyakorolhattok váratlan helyzeteket is:)

2012. jún. 30. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!