Ki találta ki azt a hü. Lyeséget, hogy sárgán nem szabad áthajtani?
A sarga az a figyelmezteto szin. Meg gyerekkoromban a suliban is tanultuk.
4 masodperc van, mielott atvalt pirossa.
Nekem azt tanították, hogy a sárgánál már meg kell állnom, ha lehet. De ha csak pár méterre vagyok, akkor ne padlózzam a féket, hanem haladjak át.
A lámpák egy része úgy van beállítva, hogy ha az egyik irányból zöldről sárgára vált, akkor a másik irányból pirosról sárgára.
Vegyük azt hozzá, hogy vannak, akiknek az rossz a szokásuk, hogy már a sárgánál elindulnak és olyanok is, akik a sárgán még gázt adnak, hogy éppen hogy átérjenek. Ez a két embertípus össze fog ütközni és az utóbbit hozzák majd ki hibásnak. Már csak emiatt is jól kell eldönteni, hogy mikor férünk még át.
Nos... Mégis büntetnek a sárgán áthajtásért...
És ki mondja azt meg, hogy mikor voltam féktávon belül és mikor nem? A sárga azért van hogy figyelmeztessen a pirosra és nem azért, hogy meg kellejen állni!
A KRESZ szerint tényleg meg kell állni, ha biztonságosan megállni már nem lehet, viszont a rendőr tényleg megbüntet, ha látta vagy lefényképezett a lámpa.
És ez az ellentmondás.
A két rendőr elmehet a bús anyukájába. Semmit nem ér ebben az esetben a szavuk. Egy esetleges videofelvételt ki tudnak elemezni szakértők, de a rendőrök nem azok. Az hogy féktávon belül meg tudott volna-e állni azt két bámészkodó rendőr nem fogja tudni eldönteni. Valóban büntetnek sárgán való áthaladásért, csekket kiküldik, vagy megállítanak és aláíratják a papírt. De ha nem írod alá, vagy fellebbezel akkor a két rendőr szava kevés lesz a bizonyításhoz. Csak szakértő tudná megmondani egy esetleges videófelvétel alapján hogy adott útviszonyok, gumiállapot, sebesség alapján meg lehetett volna-e állni.
Nem érzem abszolút jogosnak ezeket a büntetéseket. Vagy ne büntessen a sárgán való áthaladásért, vagy vezesse be azt a hasznos dolgot ami tudtommal máshol is működik. Mégpedig hogy a sárga előtt először a zöld elkezd villogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!