Ennél az előzésnél kinek van igaza?
Még egyszer leírom, mert sokadszor kell úgy látszik:
Nyilván azért raktam ki az indexet, mert meggyőződtem arról, hogy nem kezdtek el előzni. Elkezdtem forgatni balra a kormányt, de egy géppuskalábú barom beletaposott a gázba, és máris ott termett mellettem.
Az is elképzelhető, utánam 0.000005 másodperccel rakta ki ő is az indexet.
ráadásul még a 34-es paragrafusból is rosszul idézel, mert csak a lényeget hagyod ki:
"c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;"
Ennyi.(hogy a szavaiddal éljek)
Egy kamion elég hosszú, erős autó kell ahhoz, hogy egy pillanat alatt a fülkéd mellett legyen, baloldalon csak ott van egy apró holttér, de az is inkább már félig előtted van. Az általad leírtak alapján olyan sebességgel közlekedett, hogy csak 1 csíkot kellett volna lássál az autóból, de ebben az esetben átrántva a kormányt sem mész neki. Valahogy nem kerek a dolog számomra.
Függetlenül hogy ki indexelt előbb, egy teherautót vezetve sokkal előrelátóbban kell vezetni. Ilyen esetekben pl jóval hamarabb kell indexelni, előzés előtt lendületet kell venni és ahogy elment a szembejövő el kell kezdeni sávot váltani. Így senki nem fog melletted teremni.
Most csak teherautóban ültem kivételesen.
Nem is ez a helyzet volt a fontos, hanem az a baleset, amit belinkeltem.
Valahol emlékeztem én erre az index dologra, most utánanéztem.
#9: az ilyen gyökerek osztják az észt, és akkor ő nincs tisztában az előzés, kikerülés fogalmával.
Barom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!