Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ennél az előzésnél kinek van...

Ennél az előzésnél kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Kirakom az indexet, mert előzni szeretnék, de a mögöttem jövő látja, hogy egy lassabb járművel vagyok, és gyorsabban megelőz engem, és emiatt egy esetleges baleset létrejöhet, így kinek lesz igaza?

2015. febr. 28. 08:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Még egyszer leírom, mert sokadszor kell úgy látszik:

Nyilván azért raktam ki az indexet, mert meggyőződtem arról, hogy nem kezdtek el előzni. Elkezdtem forgatni balra a kormányt, de egy géppuskalábú barom beletaposott a gázba, és máris ott termett mellettem.

Az is elképzelhető, utánam 0.000005 másodperccel rakta ki ő is az indexet.

2015. febr. 28. 11:11
 12/16 A kérdező kommentje:
9-es, 73%-os, nem valószínű, hogy édesanyám írná ki a kérdést, mivel egy kamionban ülök általában, ellenben a te édesanyád lehet, kiírná a kérdést, mivel te vagy az, aki nem elég körültekintő, abból gondolva, hogy sem olvasod a kérdést, meg a hozzászólásokat rendesen.
2015. febr. 28. 11:17
 13/16 A kérdező kommentje:

ráadásul még a 34-es paragrafusból is rosszul idézel, mert csak a lényeget hagyod ki:

"c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;"

Ennyi.(hogy a szavaiddal éljek)

2015. febr. 28. 11:24
 14/16 Beviz Elek ***** válasza:

Egy kamion elég hosszú, erős autó kell ahhoz, hogy egy pillanat alatt a fülkéd mellett legyen, baloldalon csak ott van egy apró holttér, de az is inkább már félig előtted van. Az általad leírtak alapján olyan sebességgel közlekedett, hogy csak 1 csíkot kellett volna lássál az autóból, de ebben az esetben átrántva a kormányt sem mész neki. Valahogy nem kerek a dolog számomra.

Függetlenül hogy ki indexelt előbb, egy teherautót vezetve sokkal előrelátóbban kell vezetni. Ilyen esetekben pl jóval hamarabb kell indexelni, előzés előtt lendületet kell venni és ahogy elment a szembejövő el kell kezdeni sávot váltani. Így senki nem fog melletted teremni.

2015. febr. 28. 12:03
 15/16 A kérdező kommentje:

Most csak teherautóban ültem kivételesen.

Nem is ez a helyzet volt a fontos, hanem az a baleset, amit belinkeltem.

Valahol emlékeztem én erre az index dologra, most utánanéztem.

2015. márc. 1. 03:41
 16/16 anonim ***** válasza:

#9: az ilyen gyökerek osztják az észt, és akkor ő nincs tisztában az előzés, kikerülés fogalmával.

Barom.

2015. márc. 1. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!