A rendőrnek mindig igaza van?
90-es megengedett sebességnél egy ideje vánszorgott előttem egy autó, kb 50-60-al. Mögöttem hatalmas sor. Nem volt előzni tilos tábla, már nagyon untam, beletapostam, és megelőztem. Öreg dízel gebém van, füstöl rendesen előzéskor. Majd látom a visszapillantóban, villogás, szirénázás, majd jön őrült módon egy rendőr. Félreállok, kérdezi, nagyon sietek? Elmondása szerint ott előztem, ahol tilos volt.......
Erre mondom neki, hogy utána kb 50 méter múlva volt csak tilos az előzés. Erősködött, ráhagytam.
Honnan a fenéből látta a sor végéből, hogy honnan kezdtem el előzni?
Adott egy csekket, pedig mondtam neki, jelentsen fel nyugodtan. Aztán mégsem, inkább csekket adott.
Volt egy tanúm is, ők is párban voltak, ilyenkor kinek hisznek?
Nyilván nem az én tanúmnak...
Nehéz megmondani. :(
A táblához érve már befejezted az előzést, vagy ott még előztél?
Elfogadtad a csekket? Igen, ezzel elismerted amit mondott.
Miért nem jelentett fel? Azért mert jogtalanul akart megbüntetni.
Nem kellet volna elfogadni a csekket, hanem hagyni a francba és csináljon amit akar.
Meg mi az hogy nem jelentett fel? Ilyen nincs. Ha nem fogadod el akkor ezt kell csinálnia.
Ja meg egy videót kellett volna csinálni az egész ellenőrzésről.
De sajnos rácsesztél mert elfogadtad.
Nem tudom, nem a táblát figyeltem, az biztos, akkor kezdtem el előzni, amikor még szaggatott vonal volt.
Ha lesz fellebbezés, majd előadom nekik ezt.
Legfeljebb megvárom, amíg már a bíróságról küldik az idézést, ott majd megyek a tanúmmal.
Nincs mindig igaza.
Ha elfogadtad a csekket, akkor azzal elismerted, akkor is, ha nem úgy volt. Majd legközelebb :/
"Nem tudom, nem a táblát figyeltem, az biztos, akkor kezdtem el előzni, amikor még szaggatott vonal volt.
Ha lesz fellebbezés, majd előadom nekik ezt. "
Az számít, hogy amikor visszatértél a sávodba elhagytad-e már a táblát vagy sem.
Fellebbezésnek nincs helye. Ha nem fogadod el a csekket, akkor lehet bíróságra menni az üggyel.
Ilyen esetekre (is) érdemes autóba dvr kamerát szerelni.
Ezt a csekk el nem fogadós esetet honnan veszitek ennyire biztosan?
Először mondtam neki, hogy nem fogadom el, jelentsen fel, aztán visszajött, és közölte, hogy nem jelenthet fel, oda kell adnia a csekket. De ott olyan nem volt, hogy a szabálysértést elismerem.
Mondtam neki volna azt, hogy kenje a homlokára, vagy hogy nem kell, köszi?
Én csak a szaggatott vonalat néztem, hogy jobb oldalt milyen tábla volt utána, meg hol ért véget a szaggatott vonal, ezt nem néztem.
De maradnom kellett volna akkor a másik sávban, mert véget ért a szaggatott vonal?
Csak kiröhögném. Nem kell vele vitatkozni, ha biztos vagy az igazadban: uram, jelentsen fel. Át nem veszek semmit, alá nem írok semmit. Dolgozzon ő, ha úgy gondolja.
"Erősködött, ráhagytam"
Miért hagytad rá? Uram, nem sértettem meg semmilyen szabályt, ha mégis úgy véli, tegye amit jónak lát.
Kamionosként már rengeteg helyzetem volt, és igen nagy élvezet, mikor tiszta az ember, és hülyét tud csinálni a fakabátból. De ehhez ismerni kell betéve a szabályokat és a jogokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!