Kinek van igaza?
" Ha a vontatórúd, illetőleg a vontatókötél három méternél hosszabb, azt feltűnő módon (pl. zászlóval, lámpával) meg kell jelölni."
Az autósnak volt igaza ti meg baromi vaktyúkok vagytok a nénivel együtt, ha nem látjátok, hogy a 2 autó össze van kötve.
Ellenben ha a biciklisnek elsőbbsége volt akkor a vontató és vontatott jármű 1 járműnek minősül, így nem állhatott volna be úgy a bicikliút kereszteződésébe, hogy a vontató autó már elhagyta azt de a vontatott még nem.
A bunkóság egyértelmű, nem is kérdés.
Keresztben állni meg sokféleképpen lehet.
Az elsőbbségadás lényege, hogy az elsőbbséggel rendelkezőt nem kényszerítem útirányának és sebességének hirtelen megváltoztatására. Ez a főszabály. A szükségtelen akadályozás és egyebek csak ez után jönnek.
Megérkezem az útkereszteződéshez.
Benézek a kerékpártba? Van féktávon bringa? Van meglehetősen közelben bringa? Nincs/Nincs. Előregurulok. Van féktávon belül jármű az úton? Van. Várok.
Hogy közben a bringaúton oda érkezik gyalogos vagy bringás, az egy dolog. Nem szabálytalanul tartom fel, hanem forgalmi okból.
Másik lehetőség: a jármű olyan pozícióban lett önjárásra képtelen, hogy a vontatáshoz nem lehetett eltolni. Ez esetben ott kell kötélre venni. (Bár most így az éjszakában nem tudom, milyen körülmények ezek.)
Harmadik: A forgalom olyan elenyészőnek tűnt, hogy nem gondoltak arra, hogy a műveletből gond lesz.
A sima taplóság is persze marad.
Így álltak, nagy volt a forgalom szerintem ott álltak már egy ideje, sok kocsi megy a főúton! Bocsi a rajzért, tudom hogy fenomenális :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!